Hirdetés

Hirdetés

Megáll az ész: így akart öngyilkos lenni egy depressziós férfi

Borsodihir.hu

2021.10.19. 12:22

Megáll az ész: így akart öngyilkos lenni egy depressziós férfi
Szerette volna, hogy elsüljön (Fotó: Police.hu)

Terrorcselekmény miatt emeltek vádat ellene.

Hirdetés

Fegyházbüntetést indítványozott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség azzal a miskolci férfival szemben, aki öngyilkossági szándékból lelövette volna magát a rendőrökkel tavaly nyáron.

A terrorcselekmény bűntett miatt zajló büntetőeljárásról a vádhatóság október 19-én közölte: a 28 éves vádlott 2020 augusztusában egy miskolci szórakozóhelyen vendégeskedett, majd a reggeli órákban hazament. A vádirat alapján a férfi annyira depressziós volt, hogy terápiás mennyiségű gyógyszert vett be. A délelőtti órákban azt mondta az élettársának, hogy öngyilkos lesz, ezért több helyen megvágta a karját. A nő próbált rá hatni, miközben segítséget kért a 112-n. A diszpécser jelezte, hogy előbb rendőrök érkeznek, majd utánuk a mentők, mire a vádlott közölte az élettársával: a rendőrök megjelenésekor úgy fog tenni, mintha meg akarná késelni a nőt, kikényszerítve a fegyverhasználatot.

A terv azonban csődöt mondott. Bár a nőt a hajánál fogva valóban az úttest közepére vonszolta, letérdeltette, és konyhakést tartott a nyakához, felszólítva a rendőröket, hogy lőjék le, különben megöli a nőt, a pisztolyok nem sültek el. Az egyenruhások ugyanis gázspray és testi kényszer alkalmazásával megtörték az ellenállását. A büntetett előéletű vádlott jelenleg is előzetes letartóztatásban van.

rendőrségMiskolcterrorcselekményöngyilkosság

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés