Forgalommal szemben hajtott egy kamionos az M3-as autópálya szabolcsi szakaszán

police.hu

2021.11.23. 12:49

Forgalommal szemben hajtott egy kamionos az M3-as autópálya szabolcsi szakaszán
(Fotó: police.hu)

Végül a rendőrök állították meg a járművet.

Közúti veszélyeztetés bűntett, valamint ittas járművezetés bűncselekmény elkövetése miatt büntetőeljárás indult az ellen a 46 éves román állampolgárságú férfi ellen, aki kamionjával forgalommal szemben közlekedett az M3-as autópályán – olvasható a police.hu-n.

A rendőrségre november 19-én hajnalban érkezett bejelentés, amely szerint az M3-as autópálya szabolcs megyei szakaszán egy kamion a forgalommal szemben Budapest irányába közlekedik. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei a balesetveszélyesen közlekedő kamiont Vaja térségében megállították, igazoltatták a sofőrt és vele szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott.

A tehergépkocsit vezető férfi elmondta, hogy miután túlhajtott a Mátészalka irányába vezető kijáraton, úgy döntött, hogy megfordul az autópályán és visszamegy. A rendőrök azt is megállapították, hogy a járművezető a megfordulás közben az utat szegélyező szalagkorlátot is megrongálta. A rendőrök a sofőr vezetői engedélyét a helyszínen bevonták, és Mátészalkai Rendőrkapitányságra előállították.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeforgalommal szemben

Szóljon hozzá!

Hirdetés