Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Autójával tolathatott neki anyja férjének egy Szabolcs megyei férfi

| 2021. 12. 02. | 11:33:00
A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádat emelt ellene.
Autójával tolathatott neki anyja férjének egy Szabolcs megyei férfi
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vádat emelt a Nyíregyházi Járási Ügyészség azzal a férfival és társával szemben, aki gépkocsijával nekitolatott édesanyja házastársának, miközben feldöntött egy kerékpárost is – olvasható az ugyeszseg.hu-n.

A vádirat szerint a sértett májusban egyik nap a munkahelyén kereste fel a feleségét azért, hogy magánéleti problémáikat megbeszéljék. Autóval ment a helyszínre, amit a nő főnöke kifogásolt. Közben megérkezett a helyszínre a nő korábbi kapcsolatából született fia is. A fiú és a nő főnöke megpróbálták kinyitni a sértett férfi kocsijának ajtaját, miközben a fiú megöléssel fenyegette, amelytő a sértett megijedt, majd a falu központja felé hajtott.

A két vádlott a sértett férfi keresésére indult autóval, amelyet a fiú vezett. Végül egy kereszteződésben találkoztak, ahol a sértett gépkocsija a vádlott által vezetett autó mögé került. Ugyanezen az útszakaszon biciklizett egy másik sértett is, szemben a sértettel és a vádlottakkal.

A vádlott észlelte a mögötte haladó sértettet, ezért az úttesten megállt, majd nagy sebességgel nekitolatott a férfi gépkocsijának, melyet métereken át tolt hátrafelé.

 

Eközben a sértett gépkocsija nekiütközött a vétlen kerékpárosnak, aki felborult, a bicikli pedig a gépkocsi alá került. Az esetben kerékpáros nem sérült meg. A vádlott megismételte az előbbi tolatást, ismét nekiütközött a sértett álló helyzetben lévő járművének, amitől annak a légzsákjai is kinyíltak.

A vádlottak ekkor odafutottak a sértett férfihoz, akit ismét megöléssel fenyegettek, de ő elszaladt a helyszínről, és értesítette a rendőrséget. A sértett gépkocsijában 300 ezer forint kár keletkezett, és a vétlen kerékpáros járműje is megrongálódott.

Az ügyészség a fiút közúti veszélyeztetés bűntettével, súlyos testi sértés bűntettének kísérletével és rongálás vétségével vádolja, míg a neki segédkező társát súlyos testi sértés bűntettének kísérletével. A férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés és járművezetéstől eltiltás, míg a társával szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta az ügyészség.

 Az eljárás a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés