Hirdetés

Az úszószövetség is közbelép – Bántalmazta-e apja Szilágyi Liliánát?

NSO

2021.12.30. 19:39

Az úszószövetség is közbelép – Bántalmazta-e apja Szilágyi Liliánát?
(Fotó: Nemzeti Sport)

Szilágyi Liliána állítása szerint őt is és édesanyját is verte az édesapja.

Hirdetés

Hirdetés

„Bántalmazott vagyok. Méghozzá egy olyan ember által, akitől eredendően a legnagyobb szeretetet és elfogadást kellett volna, hogy kapjam. Bántalmazott az apám. Testileg. Lelkileg. Szexuálisan. Gyermekkoromtól kezdve

– írta december 29-én közösségi oldalán Szilágyi Liliána, Európa-bajnoki ezüstérmes, ifjúsági olimpiai és Európa-bajnok magyar úszó.

„Az apámnak is minden bizonnyal lesz erre válasza. Az apámnak, a jómódú, tökéletes modorú ügyvédnek és a gyerekekkel foglalkozó úszóedzőnek. Akiről valószínűleg senki nem hinné, hogy a négy fal között milyen az igaz énje valójában" – vallott még tovább magánéletéről az elismert úszó.

Az édesapja december 30-án nyílt levélben válaszolt is! Az írást változtatás nélkül közöljük:

Kedves Liliána, 
Hat éve teszed velem, amit teszel, eddig csendben tűrtem. Most, hogy már a húgodat is belekeverted, s mindezt a nagy nyilvánosság előtt, először és utoljára meg kell szólalnom-szintúgy a nyilvánosság előtt. Ezt követően nem kívánok a sajtóban védekezni vagy magyarázkodni, mert amit állítasz, az ellen nem lehet védekezni, hiszen hogyan bizonyítsam, hogy sosem vertelek vagy bántalmaztalak sem Téged, sem édesanyádat, sem húgodat...ugyanakkor az ügyben a kijelentéseid miatt általam indítandó büntetőeljárás során ez várhatóan tisztázódni fog.
Aki valóban ismer engem és Téged, az úgyis tudja az igazat. Bármit is állítasz, szilárdan kitartok a hat évvel ezelőtti elhatározásom mellett, azaz bármennyire is tönkre akarsz tenni ezért vagy azért, illetve bármennyire próbálod magadra irányítani a figyelmet: nem támogatlak tovább anyagilag sem Téged, sem édesanyádat, ennek valódi okát pedig mindketten pontosan tudjátok. Minden egyes hamis szavad egy-egy késszúrás a szívembe, de nagykorú vagy és felelős a saját döntéseidért, cselekedeteidért. Azt csak remélni merem, hogy egyszer, amikor majd szembenézel azzal, hogy mit tettél, Te meg tudsz majd bocsátani magadnak. Addig viszont arra kérnélek – amit már korábban is kértem Tőled-, hogy a Szilágyi név helyett viseld édesanyád családnevét, mert nem hiszem, hogy akár a Te, akár az én vonatkozásomban a továbbiakban bármilyen okból is indokolt lenne, hogy te Szilágyi Liliánának nevezd magad.
Dr. Szilágyi Zoltán

Ezzel nem lett vége az ügynek, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, Wladár Sándor is belefolyt a dolgokba.

Wladár december 30-án elrendelte a szövetség fegyelmi és gyermekvédelmi bizottságának vizsgálatát Szilágyi Zoltán edzői tevékenységével kapcsolatban.

 

A szakvezető közleményében a következőket írta:

"Ezt az ügyet is a lehető legalaposabban szeretnénk kivizsgálni, hogy a végén felelős döntés születhessen. Az első reakcióm a megdöbbenés volt egyébként, a következő pedig az elszántságom újbóli megerősítése: nem elég, hogy a sportág jelenében tiszta viszonyokat tartunk fenn, a múlt feltárása vezethet el a megtisztuláshoz."

úszásgyermekbántalmazásSzilágyi Liliána

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés