Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jogerős ítélet született a nyíregyházi dulakodás ügyében

| 2022. 01. 06. | 12:18:00
Pénzbüntetést kapott a másodrendű vádlott.
Jogerős ítélet született a nyíregyházi dulakodás ügyében
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jogerős ítéletet hozott a Nyíregyházi Törvényszék január 06-án abban az ügyben, amelyben az elsőrendű vádlott késsel támadt a másodrendű vádlottra Nyíregyházán 2019 augusztusában. A törvényszék a másodrendű K.R.A. vádlottat társtettesként elkövetett garázdaság bűntette miatt 180 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. Ugyanebben az ügyben elsőrendű A.Sz. vádlottal szemben a törvényszék korábban testi sértés bűntettének kísérlete miatt 2 év – végrehajtásában 4 év próbaidőre felfüggesztett –börtönbüntetést szabott ki – áll a Nyíregyházi Törvényszék közleményében.

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2019. augusztus 28-án A.Sz. két fia, valamint a K.R.A. és barátai Nyíregyházán szórakoztak. Miután az elsőrendű vádlott fiai távoztak a szórakozóhelyről, K.R.A. követte őket, és minden indok nélkül több alkalommal, ököllel megütötte az egyik fiút. Az ütésektől a sértett a földre esett, majd felállt, és elszaladt a helyszínről. A sértett testvére telefonon felhívta édesapját az elsőrendű váldottat, és elmesélte neki a történteket. A.Sz. azonnal fiához indult, útközben pedig értesítette a rendőrséget a bántalmazásról.

A helyszínre érve a férfi a gépkocsijából magához vett egy ívelt pengéjű kést, és azzal a fiát korábban bántalmazó, a másodrendű vádlotthoz közelített, miközben azt kiabálta, hogy „kinyírlak, most levágom a kezedet”. K.R.A. ekkor épp mással dulakodott. A.Sz. a dulakodásba beavatkozott, kölcsönösen ütötték és rúgták egymást, majd A.Sz. a nála lévő késsel K.R.A. nyaka felé sújtott, aki védekezésül maga elé emelte bal kezét.

K.R.A. a kezét ért vágástól 8 napon túl gyógyuló és maradandó fogyatékosságot eredményező sérülést szenvedett. A bántalmazás körülményeire tekintettel csupán a véletlenen múlt, hogy nem következett be súlyosabb, akár életveszélyes sérülés. A dulakodás közben A.Sz. könnyebb sérüléseket szenvedett. A vádlottak kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra is, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást, félelmet keltsen. 

A bíróság 2021. szeptember 24-én tárgyalás tartása nélkül, a rendelkezésre álló iratok alapján büntetővégzést hozott az ügyben. Az elsőrendű vádlottal szemben a bíróság döntése 2021. október 7-én jogerőre emelkedett. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés