Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kiugrott az emeleti ablakon a férfi, akit a nyíregyházi rendőrök kerestettek

| 2022. 01. 12. | 10:59:00
Németországi akció során kaptak el három körözöttet.
Kiugrott az emeleti ablakon a férfi, akit a nyíregyházi rendőrök kerestettek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Három európai elfogatóparancs alapján fogtak el egy apát és két fiát január 7-én a németországi Karlsbrunnban; a férfiak kézre kerítése a Készenléti Rendőrség és a Nyíregyházi Rendőrkapitányság együttműködésének is köszönhető – tájékoztatott a rendőrség január 12-én. Mint írták, a három büntetett előéletű 26, 29 és 50 éves férfit a magyar hatóságok 2020 óta körözték, miután nem kezdték meg a rájuk – emberölés kísérlete, csoportos garázdaság, betöréses lopás stb. – miatt kiszabott, összességében mintegy 16 évnyi letöltendő szabadságvesztés letöltését. 

A nyomozás során kiderült, hogy a trió Németországba tette át a székhelyét, ezzel nehezítve elfogásukat. A nyíregyházi rendőrök felkérésére a Készenléti Rendőrség célkörözési osztályán felvették a kapcsolatot a német társszervekkel. A Saar-vidéki rendőrök rábukkantak a férfiak tartózkodási helyére, a férfiak öt másik magyarral együtt egy karlsbrunni lakóházban rendezkedtek be. 

Az egyik férfi attól félve, hogy az elfogása miatt le kell tölteni tíz évnyi büntetést, kiugrott a ház emeleti ablakán, de az 5 méteres magasság ellenére nem esett baja. Így se úszta meg, egy órán belül elkapták. 
A trió kiadatási őrizetben várja a saarbrückeni bíróság döntését.

Hirdetés
Hirdetés