Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ásóval támadt a rendőrökre egy nyírségi férfi

| 2022. 02. 24. | 10:47:00
Megöléssel fenyegette őket.
Ásóval támadt a rendőrökre egy nyírségi férfi
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette és emberölés előkészülete miatt emelt vádat a Nyíregyházi Törvényszéken az ellen a nyírségi férfi ellen, aki ásóval támadt rá a rendőrökre – írja az ugyeszseg.hu.

2021 szeptemberében egy nyírségi településen jelentek meg a rendőrök, akiket családi veszekedés miatt riasztottak. Az intézkedés során a megállapították, hogy az egyik férfi szerepel a Körözési Nyilvántartási Rendszerben, ezért előállítás céljából meg akarták bilincselni. A vádirat szerint az intézkedést a férfi testvére erőszakkal megakadályozta, a rendőrök és fivére közé állt, aki így el tudott menekülni a helyszínről.

A nyomozó ügyészség a férfi elfogását követően elrendelte őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki, és eredményesen indítványozta letartóztatás elrendelését. A jelenleg is letartóztatásban lévő férfi visszaesőként követte el a bűncselekményt, korábban hasonló cselekmény elkövetése miatt volt büntetve.

A nyomozó ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság ítélje a férfit börtönbüntetésre. Az elkövető terhére rótt bűncselekmények – a halmazati büntetés kiszabás szabályaira figyelemmel – 2 évtől 12 évig terjedő szabadságvesztés büntetéssel büntetendőek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés