Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tiltott állatviadal szervezői állnak bíróság elé Nyíregyházán

| 2022. 02. 25. | 11:14:00
Harcra tenyésztettek kutyákat egy szabolcsi településen.
Tiltott állatviadal szervezői állnak bíróság elé Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Előkészítő ülést tartanak március 2-án a Nyíregyházi Járásbíróságon B.B. és társai ügyében, akik tiltott állatokat szerveztek.

A vádirat szerint I. rendű B.B. vádlott 2017-től kezdődően egy Szabolcs megyei településen állatviadal céljára kutyákat tartott, tenyésztett, képezett ki és forgalmazott. Az állatviadalra tartott kutyák kiképzését B.B. vádlott az állatviadal előtt előre eltervezett időtartamban és módszerekkel végezte.

A kiképzés során a vádlott által a kutyákat erre a célra épített speciális futópadon futtatta, rövid, különösen vastag, súlyos láncon tartotta, téttel nem bíró állatviadalokon más kutyákkal összeengedve próbálta ki. Engedetlenségük esetén a vádlott a kutyákat fizikailag bántalmazta, ezzel különös szenvedést okozott a kutyáknak, mely miatt alultápláltságuk, soványságuk, dehidratáltságuk már önmagában is alkalmas volt arra, hogy az állatok maradandó egészségkárosodását, pusztulását okozza. II., III., IV. és V. rendű vádlottak szintén a fentiekhez hasonló körülmények között tartottak és képeztek ki kutyákat állatviadalra. A vádlottak ismerték egymást, és rendszeresen szerveztek állatviadalokat kutyák harcoltatására.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés