Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Titokban szült, majd magára hagyta a csecsemőt

| 2022. 02. 18. | 09:12:00
A 27 éves nő bevallotta tettét.
Titokban szült, majd magára hagyta a csecsemőt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elsőként mentők érkeztek február 16-án kora hajnalban egy csemői házhoz, ahonnan vetélés miatt vittek kórházba egy 27 éves, háromgyerekes asszonyt. A nagymama látott neki a vér feltakarításához, amelyből a ház melletti fészerben is talált. Ott szembesült a látvánnyal, egy lavór alatt halott újszülöttet talált. Nem sokkal később rendőrautók fékeztek az utcában, megkezdődött a helyszíni szemle és a tanúk – családtagok, szomszédok – kikérdezése. Közben a kórházban végzett vizsgálatok alátámasztották, a 27 éves asszony nem elvetélt, hanem szült.

Az életvédelmi nyomozók kórházi ágyán hallgatták ki az asszonyt, aki nem látta értelmét további hazudozásnak és bevallotta, hogy kisfiát néhány órával korábban, titokban hozta világra otthonában. A szülés után becsomagolta egy plédbe, majd kivitte a fészerbe, és ott hagyta, mivel nem szeretett volna negyedik gyermeket.

A soron kívül, igazságügyi orvos-szakértők részvételével elvégzett boncolás megállapította, a kisfiú élve született, halála ellátatlanság miatt következett be. Az anya ellen tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Alosztálya.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés