Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elítélték Vásárosnaményban az önkéntesből lett tolvajt

| 2022. 03. 17. | 12:57:00
Tudta, hogy hol tárolják a menekülteknek szánt adományokat.
Elítélték Vásárosnaményban az önkéntesből lett tolvajt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mint arról a Szabolcsihír beszámolt, a rendőrök elfogtak egy férfit, aki betört a vásárosnaményi gyűjtőpontra, ahol a menekülteknek szánt adományokat tárolják, és értékeket tulajdonított el. De lebukott.

A Vásárosnaményi Járásbíróság március 17-én bíróság elé állította, majd lopás bűntette miatt 312 óra közérdekű munka büntetésre ítélte P. László vádlottat.

[Beillesztett cikk: Adománygyűjtő pontra tört be Vásárosnaményban + VIDEÓ]

A tényállás szerint P. László Vásárosnaményban segítőként részt vett egy művelődési ház menekültek részére történő befogadóhellyé alakításában, így tudomása volt arról, hogy a részükre összegyűjtött adományokat a klubhelyiségben tárolják.

A további részletekről Resán Dalma a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője elmondta: a férfi a befogadóhely bezárását követően elhatározta, hogy az adományok egy részét eltulajdonítja. Március 10-én a délutáni órákban magához vett egy feszítővasat, betörte a klubhelyiség egyik ablakát, majd azon keresztül bemászott az adományok tárolására használt szobába. Ott élelmiszereket, ruhaneműket és két termoszt szedett össze, melyeket a szemben lévő temetőben rejtett el. Ezután visszament a művelődési házhoz és további élelmiszereket gyűjtött össze egy táskába de elvinni már nem volt ideje, mert arra járók észlelték a betörését, és értesítették a közhasznú munkások vezetőjét. A vádlott ezt látva az összekészített táskákat és feszítővasat hátrahagyva kiugrott az ablakon, és azt mondta, hogy a közelben gyűjtött agancsot. Ezután megpróbált elbújni, de a helyszínre érkező rendőrök igazoltatták és megtalálták a temetőben elrejtett tárgyakat.

A vádlott a lopással közel 100 ezer forint, míg a rongálással csaknem 11 ezer forint kárt okozott.

Az ítélet jogerős.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés