Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Országszerte csalt a pesti páros

| 2022. 03. 23. | 17:36:00
Borsodban kapták el őket, addigra több mint 200 embert károsítottak meg.
Országszerte csalt a pesti páros
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást az Ózdi Rendőrkapitányság egy 40 éves budapesti férfival, és egy 34 éves budapesti nővel szemben. A putnoki rendőrök a nyomozás elrendelést követően megállapították, hogy az ország több kapitányságra is érkezett feljelentés hasonló ügyekben. Az esetek során a sértettek egy internetes oldalon meghirdetett terméket rendeltek meg, a vételárat a vevők egy előre megadott bankszámlára utalták át, de a megvásárolni kívánt dolgokat nem kapták meg, és az elkövetők a pénzüket sem utalták vissza.

A házastársak több mint 200 esetben, 3 millió forint összeget meghaladó értékben károsították meg a megrendelőiket, melyek során leginkább számítástechnikai eszközöket, konyhai robotgépeket, telefonokat, és horgászfelszereléseket kínáltak eladásra.

A putnoki rendőrök a több hónapon keresztül tartó nyomozás eredményeként az elkövetőket - az utolsó gyanúsítottként történő kihallgatást követően - március 21-én őrizetbe vették, a házaspár beismerő vallomást tett.

Néhány alapvető biztonsági óvintézkedés betartásával elkerülhető az áldozattá válás:  

  • Mindig csak megbízható online kereskedőoldalról, aukciós weboldalról vásároljon!
  • A terméket kínáló kereskedő leellenőrizhető több forrásból is! Nézzen utána ezeknek, kérjen elérhetőségeket, referenciákat!
  • Nagyon fontos, hogy soha ne utaljon előre pénzt ismeretleneknek!
  • Ha lehetőség van rá, akkor válassza az utánvételes megoldást!
  • Ha tud, akkor vásárlás előtt győződjön meg személyesen is a termék állapotáról, megfelelő működéséről!

Ha úgy látja minden óvintézkedése ellenére, hogy becsapták, vagy megkárosították, akkor tegyen feljelentést a lakhely szerinti illetékes rendőrkapitányságon, de bejelentést tehet akár személyesen is bármely rendőri szervnél, vagy telefonon, a 112-es segélyhívószámon.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés