Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Agyonvert egy nyíregyházi nőt, megszökött, most 9 évre ítélték

| 2022. 04. 21. | 19:11:00
Harminckét sérülés, de a Debreceni Ítélőtábla szerint F. L. nem kívánta élettársa halálát. 
Agyonvert egy nyíregyházi nőt, megszökött, most 9 évre ítélték
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jogerősen 9 év börtönbüntetéssel sújtotta a Debreceni Ítélőtábla április 21-én azt a férfit, aki még 2008-ban gyilkolta meg élettársát Nyíregyházán, majd a Dominikai Köztársaságban rejtőzött el a magyar igazságszolgáltatás elől; a férfira 2018-ban találtak rá a bűnüldözők a karibi szigeten, így F. L. tíz évet töltött szökésben.

A debreceni táblabíróság annyiban változtatott a Nyíregyházi Törvényszék elsőfokú, emberölés bűntettében hozott határozatán, hogy nem az elbíráláskori, hanem – a törvényi főszabály szerint – az elkövetéskor hatályos Büntető törvénykönyvet alkalmazta. Ám ez az büntetés kiszabásán nem változtatott, a 9 éves szabadságvesztést tettarányosnak, a büntetési célok eléréséhez szükségesnek és elégségesnek értékelték.

A másodfokú bíróság indoklása szerint a vádlott „eshetőleges szándékkal” követte el az emberölést, ha nem is kívánta a sértett halálát, de „belenyugodott abba, hogy a nő halála a bántalmazás miatt bekövetkezhet”. 

Az ítéleti tényállás szerint az agresszívitásra, féltékenykedésre hajlamos vádlott öt éven át élt a sértettel. Szerelemféltés miatt többször volt köztük szóváltás, sőt tettlegesség.  Az emberölés azután történt, hogy a huszonéves nő szórakozni ment a barátaival, ahonnan egy ismerőse vitte haza taxival. A párja ezen annyira feldühödött, hogy pofon vágta ezt az ismerőst, az élettársát pedig bezavarta a lakásba. Azt követően napokig verte a sértettet, fojtogatta, letépte a körmét. A bántalmazás következtében a nő legalább 32 sérülést szenvedett el; a férfi másnap magára hagyta, külföldre szökött. Az áldozatra egy közös ismerős talált rá, kórházba vitték, de az életét már nem sikerült megmenteni.

A vádlott külföldön családot alapított, vállalkozásba kezdett.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés