Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Annyira megbánták a szabolcsi szurkálást, hogy fizettek

| 2022. 04. 08. | 11:12:00
A bűneset tavaly történt.
Annyira megbánták a szabolcsi szurkálást, hogy fizettek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Felfüggesztett börtönbüntetést indíványozott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség azzal a testvérpárral szemben, akik tavaly februárban összeszurkáltak egy férfit, aki életveszélyesen megsérült.
Az életveszélyt okozó testi sértés bűntett vádjával zajló eljárásról április 8-án közölték: a sértett 12 év együttélés után szakított az élettársával, mert az „összejött” az egyik vádlottal. Ugyanakkor az elhagyott férfi megengedte a nőnek, hogy szívességből a családi házukban maradjon az gyerekeivel. Megtiltotta viszont, hogy a vádlott ott tartózkodjon. 

2021 februárjában a sértett felkereste a nőt, ám annak új párját is a házban találta, ezért elzavarta. Amaz ekkor felhívta a testvérét, aki azzal kereste meg közös haragosukat, hogy találkozzanak az utcán,  „tisztázzák az eseményeket”.  

Ott aztán a felek heves vitába bonyolódtak. A fivérek akkor egy-egy késsel estek a sértettnek, akit több helyen megszúrtak, majd elmenekültek. A sérülések hat hét alatt gyógyultak meg. 

A testvérek még aznap jelentkeztek a rendőrségen, részletes beismerő vallomást tettek, megbánták tettüket. Még a nyomozás során 600 ezer forint jóvátételt fizettek a sértettnek, akitől bocsánatot kértek.

Az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik.

(Az esetről készült videófelvétel az ügyészség honlapjén látható.)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés