Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hibát hibára halmozott egy nyírbátori férfi

| 2022. 04. 14. | 10:52:00
Az ügyészség már elkészítette a vádiratot.
Hibát hibára halmozott egy nyírbátori férfi
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ittas vezetés mellett további három bűncselekményt is elkövetett az a férfi, aki bulizás közben engedély nélkül elvitte a barátja gépkocsiját, majd egy vasúti átjáróban balesetet okozott - közölte a Szabolcsihírrel Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádirata szerint a nyírbátori férfit még az elmúlt év elején ittas vezetés miatt a bíróság eltiltotta a járművezetéstől, így nem is közlekedhetett gépkocsival.

Házibuli

Tavaly nyár végén a férfi házibuliban vett részt a barátainál Nyírbogáton, ahol alkoholt is fogyasztott. Az éjszakai órákban engedély nélkül magához vette a házigazda gépkocsijának kulcsát, majd az utcán leparkolt járművel Nyírbátorba indult. A 471-es számú főúton haladt, amikor az egyik kanyarban az ittassága miatt elveszített uralmát a gépkocsi felett, áttért a szemközti sávba, lehaladt az úttestről, majd az ott található vasúti átjáró sorompójának ütközött. Végül a gépkocsi a sínek mellett állt meg, szerencsére vonat éppen akkor nem közlekedett.

Összetörte, kiszállt, hazament

A férfi nem sérült meg, kiszállt a gépkocsiból, és hazament. A rendőrök később a lakásán találták meg, és elvitték vérvételre. Az orvosszakértő megvizsgálta a férfi vérmintáját, és azt állapította meg, hogy enyhe fokban volt ittas a baleset idején. Egyébként a gépkocsiban 180 ezer forint kár keletkezett, amit a férfi megtérített a barátjának.

Már javában folyt a nyomozás az előbbi bűncselekmények miatt, amikor az elmúlt év októberében a férfi kölcsönkérte egy ismerősétől a terepjáróját arra hivatkozva, hogy szeretné meglátogatni a volt feleségét. Azt állította az ismerősének, hogy a gépkocsit más fogja vezetni, hiszen őt eltiltották a vezetéstől. Ennek ellenére ő ült a volán mögé. Le is bukott, mikor a rendőrök igazoltatták.

Bíróságon felel tetteiért

Az ügyészség jármű önkényes elvételének bűntettével, eltiltás hatálya alatti vezetés bűntettével, közlekedés biztonsága elleni vétséggel és ittas állapotban elkövetett vezetéssel vádolja a férfit. Az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje a vádlottat és tiltsa el a járművezetéstől.

Az eljárás a Nyírbátori Járásbíróságon folytatódik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés