Hirdetés

Jogerős ítélet a szeméremsértő tyukodi polgármester ellen

Szabolcsihir.hu

2022.04.13. 15:08

Jogerős ítélet a szeméremsértő tyukodi polgármester ellen
A nőt távozás közben is érte inzultus (Illusztráció: Freepik)

A férfi egy hivatali munkatársához közeledett bűnös módon. 

Hirdetés

Hirdetés

Jogerősen 300 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta a Nyíregyházi Törvényszék április 13-án a tyukodi polgármestert, aki a vád szerint 2017-ben megfogdosta a helyi polgármesteri hivatal egyik dolgozóját; Czibere Józsefet szeméremsértés és testi sértés vétségében mondta ki bűnösnek a bíróság.

Az ítéleti tényállás szerint a függetlenként megválasztott polgármester a délutáni órákban bement a sértett irodájába, ahol először megfogta a nő hátát, a mellét és egyéb testrészeit, majd megszorította az alkarját. Ekkor egy dolgozó bekopogott, mire a vádlott leállt. Azonban a sértettel közös munkatársuk távozása után folytatta a fogdosást. A nő ekkor távozni kívánt, de a férfi eközben is többször szeméremsértő módon ért hozzá.

A bíróság előtt a vádlott tagadta a bűncselekmény elkövetését, de azt elismerte, hogy köztük lévő bizalmi viszonyra tekintettel rárakta kezét a sértett vállára, amikor bement az irodájába. 

A másodfokú bíróság annyiban változtatta meg a Mátészalkai Járásbíróság múlt évi ítéletét, hogy mégsem engedélyezik a részletfizetést.

ítéletSzabolcs-Szatmár-BeregTyukodszeméremsértéstesti sértés

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés