Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több tízmilliós tételben követett el csalást egy borsodi lelkésznő

| 2022. 04. 25. | 11:37:00
Az egyházközség képviselőjétől is kért pénzt, amelyet nem fizetett vissza.
Több tízmilliós tételben követett el csalást egy borsodi lelkésznő
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Encsi Járási Ügyészség minősített csalások miatt emelt vádat 45 éves nő ellen, aki lelkipásztorként  minősített csalások miatt. milliós, tízmilliós tételekben csalt ki kölcsönöket, melyeket nem fizetett vissza – írja az ugyeszseg.hu. A vádirat szerint a vádlott 2012. december végétől 2021. március közepéig egy borsodi kistelepülésen dolgozott lelkipásztorként. 2019. augusztusában megkereste az egyházközség képviselőjét, akitől azzal az indokkal, hogy saját vállalkozást szeretne beindítani, 3 millió forint kölcsönt vett fel, majd ismételten kért tőle további 2,5 millió forintot.

2020 májusától augusztus végéig magánszemélyektől vett fel kölcsönöket olyan hivatkozásokkal, hogy az életbiztosítását akarja lejárat előtt felszabadítani, letéti jegyét szeretné kiváltani, továbbá többször a parókia tetőszerkezetének cseréjére, javítására kért pénzt, 500 ezer és 10 millió forint közötti összegekben.

Egyes sértettek esetében rövid idő elteltével egyházi célokra ismételten újabb kölcsönösszegeket is átvett szintén milliós tételekben. A nő a kölcsönöket nem akarta, és nem is tudta visszafizetni.

Az elkövető összesen 46 millió forintot csalt ki a sértettektől hivatását felhasználva, amelyhez vagy készpénzben jutott hozzá, vagy a sértettek a bankszámlájára utalták.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés