Hirdetés

13 év után vádemelés a focista gyilkosságának ügyében

ugyeszseg.hu

2022.04.05. 11:08

13 év után vádemelés a focista gyilkosságának ügyében
(Fotó: police.hu)

A vádiratban három vádlott is szerepel.

Hirdetés

Hirdetés

A Fővárosi Főügyészség előre kitervelten, nyereségvágyból és aljas indokból elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre abban a 2009-ben történt ügyben, amelyben két férfi halálra vert egy egykori focistát annak tartozása miatt. A főügyészség mindhárom vádlottal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt – írja az ugyeszseg.hu.

A vádiratban három vádlott szerepel. A végrehajtókat közvetlenül megbízó 51 éves férfival szemben a főügyészség már korábban vádat emelt.

A vádirat szerint Katzenbach Imre, az MTK korábbi középpályása 2007-ben névlegesen elvállalta egy cég vezetését, tudva, hogy a társaság valótlan tartalmú számlákat állít ki. Feladata az volt, hogy a hamis számlák ellenértékét készpénzben felvegye, és az összeget visszajuttassa a zrt. két vezetőjének – közülük az egyik már elhunyt, a másik a vádiratban szereplő felbujtó.

A sértett azonban 500 millió forintot nem juttatta vissza a zrt. vezetőinek, hanem azzal külföldre ment.

Pár hónappal később a társaság két vezetője megtudta a sértett tartózkodási helyét, és hazahozatták, majd elhatározták, hogy megöletik. 2009 őszén felbéreltek egy embert, azonban a tényleges végrehajtásra ő is megbízást adott. A férfi vállalta, cserébe ingyen vadászati lehetőséget, valamint legalább 3 millió forintot kért magának, valamint a maga mellé bevont másik végrehajtónak – aki az ügy harmadik vádlottja.

A bérgyilkos megbízója 2009. szeptember 28-án a sértettet Baranyajenőre, egy előre kiásatott gödör közelébe vitte, ahol a két végrehajtó már várta. Olyan súlyosan bántalmazták, hogy a helyszínen életét vesztette. A vádlottak a holttestet földdel befedték.

A sértett földi maradványait a nyomozó hatóság 2020. október 22-én találta meg. 

A Fővárosi Főügyészség indítványára a bíróság az egyik vádlott – a felbujtással vádolt egykori cégvezető – vezető védőjét kizárta a büntetőeljárásból. A végzés nem végleges.
emberölésFocistanyereségvágy

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés