Hirdetés

Nem csak jármű önkényes elvétele miatt felelhet a mándoki

szabolcsihir.hu

2022.05.04. 08:47

Nem csak jármű önkényes elvétele miatt felelhet a mándoki
A kép illusztráció. (Fotó: pixabay.com)

Hajdúszoboszlón kocsikázott – jogosítvány nélkül.

Hirdetés

Hirdetés

Jármű önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki a szálláshelyről engedély nélkül elvitte a munkáltatója gépjárművét. A mándoki férfi 2021 novemberében egy kft. alkalmazásában segédmunkásként dolgozott Hajdúszoboszlón, ahol kollégáival együtt egy házban voltak elszállásolva. A ház udvarán parkolt a kft. által bérelt személygépkocsi, amelynek az indítókulcsa a vádlott egyik kollégájára volt bízva.

A férfi 2021. november 9-én 21 óra 30 perc körüli időben jogtalanul magához vette az indítókulcsot, az autóba beült, és Hajdúszoboszló belterületén kocsikázott.

A munkáltatója és munkatársai észlelték a jármű hiányát, ezért értesítették a rendőrséget. A vádlott a gépkocsival 22:45 órakor visszaért a szálláshelyre, ahol vele szemben rendőri intézkedésre került sor. A gépkocsi jogtalan használata következtében anyagi kár nem keletkezett. A vádlott érvényes gépjárművezetői engedéllyel nem rendelkezik, ezért vele szemben a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság engedély nélküli vezetés szabálysértése miatt feljelentést tett.

A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratában indítványozta, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki.
HajdúszoboszlóMándokJármű önkényes elvételejogosítvány nélkül

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés