Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecenben döntenek az élettársát megölő szabolcsi férfi ügyében

| 2022. 06. 17. | 11:48:00
Első fokon életfogytig tartó szabadságvesztést kapott.
Debrecenben döntenek az élettársát megölő szabolcsi férfi ügyében
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség az ítélet helybenhagyását indítványozta azzal a 34 éves szabolcs-szatmári férfival szemben, akit a Nyíregyházi Törvényszék különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt – közölte az ugyeszseg.hu. A 34 éves vádlott az élettársával és lányukkal élt egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei faluban. A vádlott férfi és élettársa között a kapcsolat megromlott, ezért a fiatalasszony új kapcsolatot keresett, amiért a vádlott féltékeny volt, rendszeresen zaklatta, és bántalmazta is a nőt.

2021. május végén a férfi hajnalban tért haza, és kézzel ütötte a nőt, majd a menekülő sértettet tapétavágóval testszerte megvágta és megszúrta.

A 15 éves lányuk telefonon a nagyszüleitől kért segítséget, a konyhából pedig egy 19 centiméter hosszú kést vett magához azért, hogy édesanyja segítségére legyen. Az őrjöngő férfi elvette a kést, arcon ütötte a lányt, azután a már földön fekvő fiatalasszonyt többször megszúrta. A nő a helyszínen meghalt. A lány az ablakon keresztül kimenekült a házból.

Ekkor érkezett a helyszínre a nő apja, aki látta, hogy a férfi az élettelen testet döfködi, majd hasba szúrta magát. Az elkövető késsel csapkodva a férfi homlokán két vérző sérülést okozott. A sértett apja kimenekült a házból, miközben családtagjai a bejárati ajtót egy csákánnyal betörték. A helyszínre érkező rendőrség a vádlottat őrizetbe vette.

A férfi vallomása szerint a tapétavágóval csupán védekezett, valamint teljes önkívületi állapotban nem volt tudatában annak, mit csinál. A tárgyaláson is meghallgatott elmeorvos szakértők azonban cáfolták ezt a védekezést. Az ügyészség az ítéletet tudomásul vette. A vádlott és védője enyhítésért fellebbezett

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint az életfogytig tartó szabadságvesztés – amelyből a vádlott legkorábban 27 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra – tettarányos büntetés. A vádlott késsel támadott családtagjaira, különös kegyetlenséggel oltotta ki élettársának életét lányuk előtt, akinek szintén sérülést okozott.

Nem kímélte a sértett apját sem, akit késsel a kezében bántalmazott, és üldözött a házban. A családon belüli erőszak semmilyen formája nem elfogadható, az ilyen brutális cselekmények elkövetőivel szemben pedig a törvény teljes szigorát kell alkalmazni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés