Hirdetés

Ítélet: érfogóval támadt az ápolókra a miskolci férfi

ugyeszseg.hu

2022.06.15. 15:21

Ítélet: érfogóval támadt az ápolókra a miskolci férfi
(Fotó: Google Earth)

A férfit 2021 februárjában mentővel szállítottak a kórház sürgősségi osztályára.

Hirdetés

Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt 2 év – végrehajtásában 3 évi próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztésre ítélte azt a férfit, aki érfogóval támadt rá az egyik miskolci kórház dolgozóira – áll a Miskolci Törvényszék közleményében. A férfit 2021 februárjában az esti órákban mentővel szállítottak a miskolci kórház sürgősségi osztályára.

A férfi agresszívan lépett fel az őt ellátó egészségügyi dolgozókkal szemben, mindvégig szidalmazta őket, majd egy fém érfogót vett magához, amit feje felé emelt, és szúró mozdulatot tett a személyzet irányába, többször kijelentve, hogy megöli őket.

A dolgozók a szomszédos vizsgálóhelyiségbe menekültek. Egyik kollégájuk észlelte a történteket, de a vádlott az ő irányába is csapó mozdulatot tett, így a sértett egy műanyag széket maga elé tartva lépett be a helyiségbe, így sikerült az ágyhoz szorítania támadóját, aki mindvégig szúrt felé. Az időközben odaérkező biztonsági őrök csavarták ki a férfi kezéből az érfogót.

A bíróság súlyosító körülményként értékelte azt, hogy a vádlott több személlyel szemben lépett fel agresszív módon, míg enyhítő körülményként esett latba a beismerő, megbánó magatartása.

Az ítélet jogerős.
MiskolcMiskolci Járásbíróságérfogó

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés