Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hiába futott el, börtönbe mehet a nyírbogdányi

| 2022. 06. 10. | 14:15:00
Sosem volt jogosítványa, de ez nem zavarta, vezetett.
Hiába futott el, börtönbe mehet a nyírbogdányi
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Letöltendő szabadságvesztést indítványoz az ügyészség annak a férfinek, akit bár eltiltottak a járművezetéstől, mégis rendszeresen vezet gépjárművet - közölte a Szabolcsihírrel Borsodi-Buss Emese a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Egyszeri eltiltás kevés volt

A 30 éves nyírbogdányi férfi gépjárművezetői engedéllyel soha sem rendelkezett, ennek ellenére rendszeresen vezet személygépkocsit. A szabálysértési hatóság tavaly nyáron már elkapta, és 1 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. A férfi ennek ellenére idén tavasszal ismét autóba ült, és a Kemecse–Nyírbogdány közötti útszakaszon közlekedett, amikor a rendőrök igazoltatni akarták. A vádlott amikor észlelte a rendőröket, gyorsítani kezdett, majd a megkülönböztető fény- és a hangjelzés ellenére elhajtott.

Az erdőbe menekült

A járőrök a férfit egy földúton érték utol, ahol a gépjárművet leállította, majd abból kiugorva, futva az erdőbe menekült, de ott a nyomozó hatóság tagjai utolérték és előállították.

A férfi nem most vezetett először eltiltás alatt jogosítvány nélkül, ezért az ügyészség vele szemben letöltendő fogházbüntetés kiszabását indítványozta vádiratában - tette hozzá a helyettes sajtószóvivő.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés