Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Letartóztatták a szatmárcsekei embercsempészeket

| 2022. 06. 14. | 11:13:00
Ukrán állampolgároknak segítettek illegálisan bejutni Magyarországra.
Letartóztatták a szatmárcsekei embercsempészeket
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 37 éves és egy 35 éves szatmárcsekei lakos ellen. A nyomozás szerint a két férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy pénzért ukrán állampolgárságú férfiaknak nyújtottak segítséget abban, hogy Ukrajnából jogellenesen, a határellenőrzést megkerülve belépjenek Magyarországra – írja a police.hu.

Az illegális migránsok gumicsónakokkal a Tiszán jutottak át magyar területre, céljuk Nyugat-Európa felé történő továbbutazás volt, amiben a két férfi közreműködött.

A szabolcsi nyomozók összehangolt rendőri intézkedés keretében, a Fehérgyarmati Rendőrkapitányság és a Kölcsei Határrendészeti Kirendeltség munkatársainak, valamint a megyei rendőr-főkapitányság Jonatán Közterületi Bevetési Egységének bevonásával június 3-án a gyanúsítottakat lakóhelyeikről előállították.

Kihallgatásuk után a nyomozók őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. Az ügyészség indítványára a bíróság mindkét gyanúsított letartóztatását elrendelte.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés