Hirdetés

Letartóztatták a szatmárcsekei embercsempészeket

szabolcsihir.hu

2022.06.14. 09:13

Letartóztatták a szatmárcsekei embercsempészeket
Illusztráció (Fotó: pikist.com)

Ukrán állampolgároknak segítettek illegálisan bejutni Magyarországra.

Hirdetés

Hirdetés

A Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 37 éves és egy 35 éves szatmárcsekei lakos ellen. A nyomozás szerint a két férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy pénzért ukrán állampolgárságú férfiaknak nyújtottak segítséget abban, hogy Ukrajnából jogellenesen, a határellenőrzést megkerülve belépjenek Magyarországra – írja a police.hu.

Az illegális migránsok gumicsónakokkal a Tiszán jutottak át magyar területre, céljuk Nyugat-Európa felé történő továbbutazás volt, amiben a két férfi közreműködött.

A szabolcsi nyomozók összehangolt rendőri intézkedés keretében, a Fehérgyarmati Rendőrkapitányság és a Kölcsei Határrendészeti Kirendeltség munkatársainak, valamint a megyei rendőr-főkapitányság Jonatán Közterületi Bevetési Egységének bevonásával június 3-án a gyanúsítottakat lakóhelyeikről előállították.

Kihallgatásuk után a nyomozók őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. Az ügyészség indítványára a bíróság mindkét gyanúsított letartóztatását elrendelte.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.
Szatmárcsekeembercsempészés

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés