Hirdetés

Nem érzi magát hibásnak az öt ember halálát okozó nő

RTL Híradó

2022.06.14. 18:40

Nem érzi magát hibásnak az öt ember halálát okozó nő
A 2016-os baleset helyszínén... (Fotó: MTI)

Egy 2016-os buszbaleset újabb fejezete ez.

Hirdetés

Hirdetés

Nem érzi magát hibásnak az M3-ason még 2016 decemberében halálos buszbalesetet okozó nő – jelentette ki ő maga június 14-én.

Nem jogerősen felmentette a Mezőkövesdi Járásbíróság 2021. március 31-én azt a miskolci nőt, akit az M3-as autópályán öt személy halálát okozó autóbuszbaleset okozásával vádolt az ügyészség. Egy Debrecenben is üzemelő utazási iroda egyik adventi kirándulásával kapcsolatos utazás során történt a tragédia. Az ügyben halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozása miatt folyt büntetőeljárás.

Az ítéleti tényállás szerint a vádlott 2016. december 17-én, az éjszakai órákban 110-120 kilométeres sebességgel közlekedett az M3-as autópályán (a belső sávban, Debrecen irányába). A autóbusz (a debreceni Grand Tours járműve, amelyik a bécsi adventi vásárból tartott a hajdúsági megyeszékhelyre) a külső sávban haladt 100 kilométeres sebességgel, két sofőrrel és 80 utassal. Csapadék nem esett, azonban a párásodás miatt az út nedves volt; a hőmérséklet kevéssel fagypont alatti.

Az ügyben június végén lesz ítélet!

MiskolcDebrecenhalálos balesetbuszbaleset

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés