Hirdetés

Így ölte meg újszülöttjét egy borsodi nő

Borsodihir.hu

2022.07.21. 12:58

Így ölte meg újszülöttjét egy borsodi nő
A letartóztatás egyelőre 30 napra szól (Illusztráció: Freepik)

A gyanúsított előzetes letartóztatásba került.

Hirdetés

Hirdetés

A szökés, elrejtőzés kockázatára, valamint a bizonyítás veszélyeztetése (tanúk befolyásolása) figyelemmel elrendelte a Miskolci Járásbíróság annak a múcsonyi nőnek az előzetes letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint megölte újszülöttjét júlis elején.

Az erről szóló sajtóközleményben az olvasható, hogy a nő ellen 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett miatt zajlik eljárás.

– A rendelkezésre álló adatok szerint a várandós nő nem készült a gyermek születésére, nem járt terhesgondozásra, a védőnőt is a bűncselekményt megelőző héten kereste fel. Július 6-án késő este a szülei házában a gyanúsított hasa görcsölni kezdett, ezt még jelezte édesanyjának, azonban későbbi fájdalmairól és a magzatvíz elfolyásáról senkinek nem szólt, hanem a hajnali órákban a vécén szülte meg gyermekét. A köldökzsinórt ollóval vágta el. Az újszülött feje a vízzel telt öblítő részbe merült, ahonnan a nő néhány perc elteltével emelte csak ki. Akkor a földhöz ütötte, majd törülközőbe csavarva magára hagyta az újszülöttet – írták. 

[Beillesztett cikk: Múcsonyi csecsemőhalál: emberölés miatt indítottak eljárást]

Délelőtt – valódi szándékát el nem árulva – egy ismerősét kérte meg, hogy vigye Lyukóbánya erdős külterületére, ahol elrejtette a halott gyermeket. Néhány órával később azonban ellentmondásokba keveredett a védőnőnél, aki értesítette a rendőrséget. 

Az újszülött halála fulladással, ellátatlansággal és a koponyát érő erőhatással magyarázható; a gyanúsított bűnössége esetén 10-20 évig vagy életfogytig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető – tájékoztatott a bíróság, hozzátéve: a letartóztatási végzést a gyanúsított és védője megfellebbezte.
MúcsonyemberölésgyermekgyilkosságBorsod-Abaúj-Zemplén

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés