Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagy fogás: fegyverraktárat számoltak fel Magyarországon

| 2022. 07. 20. | 17:01:00
Több kiló robbanószert is lefoglaltak. +Videó
Nagy fogás: fegyverraktárat számoltak fel Magyarországon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szlovák Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség, az Alsó-ausztriai Tartományi Bűnügyi Hivatal és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a közös műveletsorozatban múlt héten számos elfogást és kutatást hajtott végre. A nemzetközi akcióval párhuzamosan Rajkán történt realizálás során összesen fegyvereket és robbanószert foglaltak le.

A rendőrség közlése szerint 59 éles lőfegyvert, köztük géppuskákat, gépkarabélyokat, maroklőfegyvereket, mesterlövész puskákat, továbbá mintegy 45 000 lőszert, 285 tárat, hangtompítókat, fegyveralkatrészeket, és több mint 7,5 kg robbanószert foglaltak le (5 kilogram TNT-t és 2,5 kilogramm ismeretlen eredetű robbanószert, ami a tűzszerészek szerint annyira instabil volt, hogy jobbnak látták a helyszínen biztonságosan megsemmisíteni).

Mindezek feketepiaci értéke összesen meghaladja a félmilliárd forintot. Az ügyben büntetőeljárás indult, letartóztattak egy szlovák férfit és a feleségét. Eddig 28 lőfegyver eredetét sikerült tisztázni, és a jelenlegi információk alapján nem hozhatók semmilyen összefüggésbe az ukrajnai háborúval.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés