Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem zavarta a bökönyit, hogy eltiltották a vezetéstől

| 2022. 07. 29. | 12:46:00
Ismét emlékeztették rá.
Nem zavarta a bökönyit, hogy eltiltották a vezetéstől
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt az őrizetbe vett férfit, akit a bíróság idén februárban eltiltott a járművezetéstől, ennek ellenére azóta is rendszeresen gépjárműbe ült, és eltiltás hatálya alatt vezetett. Emiatt vele szemben három büntető eljárás is indult - közölte a Szabolcsihírrel ​Borsodi-Buss Emese, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője.

A 29 éves bökönyi férfit, idén februárban a bíróság bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt közérdekű munka büntetésre ítélte, és 2 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. A bíróság döntését semmibe vette a férfi, és ezt követően is rendszeresen gépjárműbe ült, az eltiltás hatálya alatt vezetett.

Vele szemben emiatt májusban és júniusban is indult büntető eljárás.

Július 24-én este 6 órakor az újfehértói rendőrök észrevették, hogy a férfi ismét személygépkocsival közlekedik, ezért

Újfehértó belterületén igazoltatták, majd megelégelve a férfi rendszeres szabályszegését, a bűnismétlés veszélye miatt őrizetbe vették.

Az ügyészség 72 órán belül - gyorsított eljárásban - bíróság elé állította a bökönyi férfit. Az ügyészi indítvánnyal egyezően a bíróság a férfival szemben 1 év 2 hónap börtönbüntetést, 2 év közügyektől eltiltást és 5 év járművezetéstől való eltiltást szabott ki. Az ítélet még nem jogerős, a vádlott és védője 3 nap gondolkodási időt kért.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés