Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fellebbez az élettársát meggyilkoló szabolcsi férfi

| 2022. 09. 02. | 13:25:00
A Nyíregyházi Törvényszék korábban életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte.
Fellebbez az élettársát meggyilkoló szabolcsi férfi
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szeptember 7-én tárgyalja a Debreceni Ítélőtábla annak a férfinak az ügyét, aki egy tapétavágó késsel ölte meg volt élettársát Szabolcs megyében. Első fokon a Nyíregyházi Törvényszék járt el 2022 májusában, amikor különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és 2 rendbeli könnyű testi sértés miatt B.Z. vádlottat életfogytig tartó fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet szerint a vádlott legkorábban 27 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélet ellen a vádlott és védője az ítélet egésze ellen jelentett be fellebbezést – olvasható a Debreceni Ítélőtábla közleményében.

Az elsőfokú bíróság szerint a férfi élettársi kapcsolatban élt a sértettel, de a kapcsolatuk megromlott. Amikor az asszony új viszonyt kezdeményezett, a férfi féltékeny volt, és rendszeresen zaklatta, bántalmazta őt. 2021 májusában hajnali 1 óra körül a férfi hazament, és a kulcsra zárt ajtón kopogott.

Amikor a nő ajtót nyitott, a férfi azonnal ütni kezdte, majd egy tapétavágó késsel több alkalommal megvágta, megszúrta a sértettet.

A bántalmazást hallotta a gyermekük is, aki telefonon hívott segítséget, majd magához vett egy kést, és édesanyja segítségére sietett. Amikor a vádlott meglátta a gyermeket, kikapta a kezéből a kést, megütötte, majd az így megszerzett késsel a már földön fekvő sértettet több alkalommal megszúrta.

A nő a helyszínen meghalt. Időközben a helyszínre érkezett az elhunyt sértett édesapja, aki a szobába érve a földön fekvő lánya mellett találta a férfit, aki ekkor a szeme láttára a kezében lévő késsel többször hasba szúrta magát. Mikor az édesapa számon kérte a vádlottat tette miatt, ő a késsel két alkalommal a férfi homlokába vágott, aki erre kimenekült a szobából.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés