Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A hallgatóknak tetszik a duális képzés

| 2016. 09. 07. | 11:25:00
Szeptember végéig jelentkezhetnek új partnerek.
A hallgatóknak tetszik a duális képzés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézetében folyó duális képzések előző tanévi szakmai tapasztalatait vitatták meg az egyetem és a vállalati partnerek vezetői, képviselői a napokban - közölte Béres Tamás, az intézmény pr-referense.

A kerekasztal-beszélgetésen a mérnöki szakokon folyó duális képzések szervezésével kapcsolatos feladatokról egyeztettek.  A hallgatók véleménye pozitív a duális képzési formáról, a cégeknél szerzett üzemi ismereteket az egyetemen folyó elméleti képzés során is tudják hasznosítani - derült ki a megbeszélésen, melyen Dr. Kovács Zoltán intézetigazgató elismeréssel szólt a programban résztvevő partnerekrők, akik támogatóan kapcsolódtak be a képzésbe és nagy segítséget nyújtottak a hallgatóknak a vállalati beilleszkedésben, a szakmai tapasztalatszerzésben, a szakmai idegen nyelvi, illetve kommunikációs készségeik fejlesztésében.

Elhangzott: a hallgatók egyre nagyobb mértékben tudják hasznosítani a felsőoktatási intézményben tanult elméleti ismereteket a vállalati gyakorlatban. Lelkesek, motiváltak, a cégek képviselői szerint szívesen dolgoznak náluk, mert szakmailag érdekesnek találják a tőlük kapott feladatokat. 

A most kezdődött tanévben a Műszaki és Agrártudományi Intézetében folyó új duális képzésekre a gépészmérnök mellett a közlekedésmérnök és a mezőgazdasági gépész szakra is lehetett jelentkezni, a Gazdálkodástudományi Intézetben pedig a gazdálkodási és menedzsment szakhoz kapcsolódóan indul a duális képzés 15 hallgatóval.

A Nyíregyházi Egyetem a 2017/2018-as tanévre is meghirdeti – vállalati partnereivel közösen – duális képzéseit, melyre a hagyományos felvételi eljárásban 2017. február közepéig lehet jelentkezni.

A duális képzés iránt érdeklődő, leendő partnerszervezetek jelentkezésére is lehetőség nyílik szeptember végéig. Az egyetemmel korábban szerződés kötött cégek és szervezetek visszajelzései alapján e képzési forma kiválóan alkalmas lehet a munkatársak utánpótlásának biztosítására.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés