Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megkezdődött a felvételi kampány az egyetemen

| 2016. 11. 29. | 13:08:00
A legjobb választás ma Magyarországon a nyíregyházi campus - állítják.
Megkezdődött a felvételi kampány az egyetemen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megkezdődött a Nyíregyházi Egyetem felvételi kampánya. Kiss Ferenc általános, Kerülő Judit oktatási rektor-helyettes a meghirdetett képzésekről, szakokról, lehetőségekről, Nagy Arabella, a hallgatói önkormányzat elnöke pedig arról beszélt, miért jó a Nyíregyházi Egyetem polgárának lenni.

Sok továbbtanulni szándékozó várja már, hogy megjelenjen a Felsőoktatási Felvételi Tájékoztató. Nos, most már alig egy hónapig kell csak türelemmel lenni, ugyanis várhatóan december 22-én felkerül a felvi.hu-ra.

Az viszont biztos, hogy a 2017. szeptemberében induló felsőoktatási szakképzésekre, alapképzésekre, osztatlan tanári -, valamint diszciplináris (vagyis nem tanári mesterszak) képzésekre a jelentkezésin határidő 2017. február 15. A jelentkezési lapot csak elektronikus úton lehet kitölteni. Egy hallgató maximum 6 helyet jelölhet meg, az első három díjmentes, a továbbiak ért egyenként 2000 forintot kell fizetni.

Kerülő Judit, Kiss Ferenc és Nagy Arabella

A 2016-os oktatási rendelet korszerűsítette és leszűkítette a szakstruktúrát, így csökkent a szakképzések száma. Minden szakot állami ösztöndíjas és önköltséges finanszírozási formában is meghirdetnek Nyíregyházán.

A Nyíregyházán induló felsőoktatási szakképzések a következők:

  • gazdálkodási menedzsment
  • mezőgazdasági
  • programtervező informatikus
  • turizmus-vendéglátás

Emellett 19 alapszakra lehet jelentkezni, közülük négy - gazdálkodási és menedzsment, gépészmérnöki, közlekedésmérnöki, mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnöki – duális képzésben indul.

Csak néhány az alapszakok közül: biológia, csecsemő- és kisgyermeknevelő, nemzetközi tanulmányok (amely korábban nem indult), pedagógia, tanító, sport és rekreációszervezés (régi szak új néven), zenekultúra.

A tanári pályára készülőknek 14 közismereti szakot kínálnak 42 párosításban, a diplomával rendelkezők számára pedig mesterképzéseket és 2-4 féléves tanári képzéseket.

A Mikulás (december 6.) nyílt napot hoz a gimiseknek a főiskolán, délelőtt 10-re várják az intézmény iránt érdeklődőket a Kodály terembe. Indul a „Nyitott terem” program, előre meghirdetett időpontban látogathatják az előadásokat is a maturandusok. És továbbra is várják a középiskolások körében hirdetett "uni-selfi" fotópályázatra a képeket. 

A legjobb döntés ma Magyarországon a Nyíregyházi Egyetemet választani. Nagyon jól felszerelt, hallgatóbarát intézmény, ahol a tanárok a hallgatókért vannak, céljuk, hogy minél hamarabb minél eredményesebb vizsgákat tehessenek – érvelt a campus mellett Nagy Arabella. Az egyetemi életet ismertetve elmondta: megnyílt a Hallgatói Szertár Klub, a különböző rendezvények helyszíne, a leendő hallgatók gólyatáborban találkozhatnak először egymással, majd gólyanapon, gólyabálon válnak igazi egyetemi polgárokká. A városban is rangot vívott már magának a FŐHE, amelyet tavasszal 17. alkalommal rendeznek meg.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés