Hirdetés

Csiszoltak a népszerű egyetemi szakon Nyíregyházán

Szabolcsihir.hu

2021.06.17. 15:57

Csiszoltak a népszerű egyetemi szakon Nyíregyházán
Beszámoltak az eredményekről (Fotó: Unideb.hu)

Több éves program ért véget.

Hirdetés

Hirdetés

A Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar szociális munkás duális képzésének bevezetését és fejlesztését támogató program eredményeit mutatták be a nyíregyházi karon június 16-án. A projekt során a kar tíz intézményi partnerrel kötött együttműködést, segítve a hallgatók felkészítését. A három évvel ezelőtt indult konzorciumi képzésfejlesztés célja az volt, hogy a munkaerőpiaci igények érdekében a szakma, a gyakorlati helyeket biztosító partneri intézmények, valamint a hallgatók minden eddiginél közelebbi kapcsolatba kerüljenek, új digitális megoldásokat vezessenek be az oktatásba, a tapasztalatokat pedig a két éve elindított szociális munka alapszak duális képzés folyamatos fejlesztésére fordítsák.

Móré Marianna az Unideb.hu tudósítása szerint elmondta: a szociális munka és a közösség javát szolgáló programról van szó, amelyben hangsúlyos szerepet kapott a duális képzés.

– Olyan szakmai és oktatási kérdések vetődtek fel, amiket megosztottunk a vállalatok, szervezetek vezetőivel, mindemellett felmértük a munkaerő-piaci igényeket is. Igyekeztünk úgy alakítani a szociális munkás képzésen, hogy az egyrészt az akkreditációs célokat szolgálja, másrészt fejlesszük azokat a hallgatói kompetenciákat, amikre a fiataloknak a hatékony munkavégzés érdekében a lehető leghamarabb szükségük lehet – emelte ki a kari dékán.

További részletek itt olvashatók.   

Nyíregyházaegyetemszociális munkás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés