Hirdetés

Búcsúzott az egyetlen magyar

| 2017. 08. 31. | 11:34:00
Párosban még javíthat.
Búcsúzott az egyetlen magyar
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Babos Tímea a második fordulóban búcsúzott a New Yorkban zajló amerikai nyílt teniszbajnokságtól, miután három játszmában kikapott az ötszörös Grand Slam-bajnok Marija Sarapovától.

A mérkőzés az első fordulóban a svájci Viktorija Golubicot nagy csatában legyőző magyar játékos brékjével indult, ám Sarapova 2:2-nél egyenlített. Babos a folytatásban is jól játszott, ismét el tudta venni az orosz világsztár adogatását, s saját szerváinál 5:3-ig magabiztosan, határozottan teniszezett.

A szett hajrájában a 30 éves Sarapova előbb kiegyenlített, majd miután Babosnak egy újabb brék után másodszor sem sikerült kiszerválnia a játszmát, jöhetett a rövidítés. Ebben az orosznak alaposan meggyűlt a baja az adogatásaival, és bár Babos sem játszott hibátlanul, 7-4-re megnyerte a tiebreaket, s szettelőnybe került.

A második játszma rögtön egy Sarapova-brékkel indult, a 24 éves magyar teniszező azonban - kihasználva az orosz újabb hibáit - 0:2 után 3:2-nél már vezetett. A világranglistán 59. Babost láthatóan feldobta, hogy sok néző előtt, jó ellenféllel mérkőzhet, míg riválisa sokáig nagyon feszülten teniszezett. A játszma végére aztán megnyugodott és magára talált a korábbi bajnok, így kiegyenlített.

A harmadik szettben az orosz végleg átvette az irányítást, ekkor már nem sok esélyt adott a szép lassan egyre hitehagyottabbá váló BabosTímeának, s végül 2 óra 21 perces csata végén jutott a harmadik fordulóba.

Az ötszörös GS-győztes, volt világelső Sarapova április óta versenyez, miután letöltötte 15 hónapos eltiltását, amelyet doppingvétség - meldonium használata - miatt kapott. Azóta több tornán szabadkártyával indult, de a Roland Garroson és Wimbledonban nem játszhatott. A világranglistán jelenleg 146. Sarapova legutóbb a 2016-os Australian Openen vett részt Grand Slam-viadalon, a US Openen pedig 2014-ben indult ezt megelőzően.

US OPEN (50 400 000 dollár, kemény pálya)
NŐI EGYES, 2. FORDULÓ

Sarapova (orosz)–Babos (magyar) 6:7, 6:4, 6:1

Hirdetés