Kit érdekel a király, amikor ekkora meglepetés született?

Cívishír

2018.02.18. 09:01

Kit érdekel a király, amikor ekkora meglepetés született?
Ester Ledecká nehezen hitte el, hogy olimpiai bajnok lett (Fotó: mti)

Egy cseh hölgy lepte meg a világot.

Hirdetés

Hirdetés

Marcel Hirscher a kombináció után vasárnap az óriás-műlesiklást is megnyerte a phjongcshangi téli olimpián. Az osztrákok hatszoros összetett világkupagyőztes sízője nemhogy megtartotta amúgy is jelentős előnyét, hanem egy másodperc fölé növelve győzött legnagyobb riválisa, a második futamban leggyorsabb, de az elsőben csak tizedik norvég Henrik Kristoffersen előtt. A harmadik helyet a kombinációban ezüstérmes francia Alexis Pinturault szerezte meg.

A két magyar induló közül Kékesi Márton megelőzte Samsal Dalibort, így előbbi 42., utóbbi 44. lett.

Sokkal többet beszélnek a nők szombati versenyéről! A női szuperóriás-műlesiklást a cseh Ester Ledecká nyerte a phjongcshangi téli olimpián, ami azért szenzáció, mert

a 22 éves cseh versenyző eredetileg hódeszkás, a sportág kétszeres világbajnoka.

A 26-os rajtszámmal siklott le a pályán, amikor már sokan gratuláltak az aranyéremhez a négy éve győztes osztrák Anna Veithnek. A célba érkezéskor Ledecká ideje egy századmásodperccel jobb volt, így bombameglepetésre olimpiai bajnok lett. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Ledecká két esztendeje már rendszeresen indul a Világkupa-futamainak gyors számaiban, és így kvalifikált az olimpiára. Négy éve, Szocsiban is szerett volna indulni alpesisíben, de a Nemzetközi Síszövetség akkor elutasította a kérését. Most nemes "bosszút" állt ezért!

Érdekesség, hogy Ester édesapja, Janek az egyik legnagyobb énekessztár Csehországban, az anyai nagyapja Jan Klapac, a kétszer olimpiai dobogós jégkorongozó, aki 1964-ben, Grenoble-ban ezüst, négy évvel később Innsbruckban pedig bronzot szerzett a csehszlovák válogatott tagjaként.

 

olimpiaolimpiai bajnok

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés