Másfél évet kapott az olimpiai bajnokunk

2018.06.29. 10:30

Másfél évet kapott az olimpiai bajnokunk
Pars Krisztián (Fotó: mti)

Buta hibát követtem el - mondta.

Hirdetés

Hirdetés

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség és a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) is jóváhagyta Pars Krisztián olimpiai bajnok kalapácsvető doppingvétség miatt kapott, másfél évre szóló eltiltását, így a büntetés jogerőssé vált.

A 2012-es londoni játékok aranyérmesét január 13-án Szombathelyen ellenőrizték, mintájában pedig tiltólistás anyagot találtak. Az ügyben eljáró bizottság áprilisban 2019. július 12-ig tiltotta el, mivel elfogadta az atléta érvelését, amely szerint az anyag teljesítményfokozásra nem alkalmas, nem versenyidőszakban került a szervezetébe, és csak a versenyidőszakban minősül tiltottnak.

Nem tehetek mást, csak azt, hogy a döntést ezúttal is tudomásul veszem, mert annak jogosságát soha nem is vitattam. A helyzetem nem lett rosszabb, de jobb sem, ezen már nem lehet változtatni. Buta hibát követtem el, amit csak én hozhatok helyre és ezt meg is fogom tenni. Fogadalmat tettem magamnak, és ahhoz fogok igazodni a jövőben

- nyilatkozta a hír hallatán Pars Krisztián az SzPress Hírszolgálatnak. - "

Mindez egyben azt is jelenti, hogy a kétszeres Európa-bajnok, kétszeres világbajnoki ezüstérmes sportoló a jövő évi szabadtéri atlétikai vb-n már indulhat.

atlétikadopping

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés