Hirdetés

Amerikait honosítottak a magyar válogatottnak

2018.10.16. 13:04

Amerikait honosítottak a magyar válogatottnak
John-Henry Krueger magyar állampolgár (Fotó: mti)

Azért választotta Magyarországot, mert csupa jó hallott rólunk.

Hirdetés

John-Henry Krueger kedden letette az állampolgársági esküt, így minden akadály elhárult az elől, hogy jövőre már magyar színekben versenyezzen az amerikai születésű, olimpiai ezüstérmes rövidpályás gyorskorcsolyázó.

Az a célom, hogy a magyar férfi váltót hozzásegítsem Pekingben az olimpiai bajnoki címének megvédéséhez, illetve egyéniben is szeretnék dobogóra állni

 - mondta az MTI érdeklődésére a 23 éves sportoló az ünnepélyes eskütétel előtt a zuglói anyakönyvi hivatalban.


IDE VÁG!


Arra a kérdésre, miért Magyarországot választotta, úgy felelt, hogy bátyja, Cole már a 2014-es, szocsi téli olimpia óta Budapesten készül, s tőle csupa jót hallott. Hozzátette: most már saját tapasztalatai is vannak arról, hogy mind a szakvezetés, mind a szövetség kiváló munkát végez, a versenyzők pedig egy nagy családot alkotnak.

Ritka lehetőség, hogy Ázsián kívül egy szupercsapat épüljön, de itt ehhez minden lehetőség adott

- jelentette ki a phjongcshangi téli játékok 1000 méteres versenyének ezüstérmese, akinek 27 esztendős bátyja az idei Európa-bajnokságon már magyar színekben indult, s lett bronzérmes a férfi váltóval.

Az elmúlt években a hollandiai Heerenveenben készülő John-Henry Kruegernek a szabályok szerint egy idényt, a mostanit ki kell hagynia az országváltás miatt, de jövő ősztől már ismét versenyezhet. Ahogy mondta, hiányozni fog neki a versenyzés, de próbálja pozitívan szemlélni a dolgokat, mert így könnyebb lesz a beilleszkedés, a hozzászokás az új környezethez. Elárulta, hogy intenzíven tanulja a magyar nyelvet is, így erre is több ideje jut majd.

A rövidpályás gyorskorcsolyázók idénye november első hétvégéjén kezdődik a calgaryi világkupaversennyel.

állampolgársághonosítási kérelemgyorskorcsolya

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés