Hirdetés

Hirdetés

Világbajnoki résztvevőként egy gyárban dolgozik

2018.12.17. 16:08

Világbajnoki résztvevőként egy gyárban dolgozik
Gabriel Clemens (Fotó: Sport TV)

Az élet nem minden sportolónak habostorta.

Hirdetés

Gabriel Clemens 3:0-ra legyőzte Aden Kirköt a londoni Alexandra Palace-ban zajló dartsvilágbajnokság első fordulójában. A német játékos sikerének másnapján hazautazott Németországba, mivel dolgoznia kell – írja a világbajnokságot közvetítő Sport Televízió honlapja, a sport1tv.hu.

Clemens ugyanis ipari szerelő, a szászországi kommunális szolgáltatónál dolgozik, igaz, ebben az évben csak heti három napot, hogy a fennmaradó időben a dartsra tudjon összpontosítani.

 „Engem szórakoztat a munkám, szeretném megtartani. Emellett a nyugdíjra is gondolnom kell. A darts a szenvedélyem, ezt az évet ennek szentelem. A többi hobbimat is ennek rendelem alá”

 jelentette ki Clemens, aki rendkívül hálás a főnökének, hogy a csökkentett penzumba is belement. Igaz, a német játékos éves szabadságának minden napja a dartsra megy el.

Clemens élhetne is a dartsból, hiszen bekerült azon 128 játékos közé, aki két évre megkapta a Pro Tour-kártyát, azaz a profi státuszt, jelenleg a 66. a világranglistán. Saját elmondása szerint ő az egyetlen, akinek ebben a mezőnyben nem a darts a fő kereseti foglalkozása.

A második fordulót pénteken vívja, amikor a délutáni programban, várhatóan 14.30-tól a skót John Hendersonnal találkozik a 32 közé jutásért.

világbajnokságdarts

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés