Hirdetés

Hirdetés

Magyar hölgy lehet a királynő Párizsban

2019.06.05. 11:15

Magyar hölgy lehet a királynő Párizsban
Konta Johanna (Fotó: magánarchívum/Facebook)

Sajnos a kelleténél sokkal kevesebb sajtónyilvánosságot kap Magyarországon.

Hirdetés

Konta Johanna volt már Top 10-es játékos a hölgyek világranglistáján, de a párizsi nyílt teniszbajnokságon, az éppen most zajló Roland Garroson eddig még meccset sem tudott nyerni a főtáblán. Idén jött el számára a nagy áttörés, imponáló játékkal az elődöntőig jutott.

Bár az Eurosport magyar riportere akkora közönnyel közvetítette az amerikai Sloane Stephens elleni negyeddöntőjét, mintha izlandi vagy tuszi lenne, mi rendkívül büszkén és elfogultan néztük, tudván azt, hogy Johanna magyar pár gyermekeként Ausztráliában született, néhány éve pedig már brit állampolgárként gazdagítja a szigetország teniszsportját. A vére azonban százszázalékban magyar, ahogyan azt egyszer megfogalmazta, és természetesen kiválóan beszél az anyanyelvén.

Hallgassák csak!

Talán nem mindenki tudja, de felettébb érdekes információ, hogy Johanna anyai nagypapája nem más, mint az a Kertész Tamás, aki a nyolcvanas években volt a DVSC edzője, és aki játékosként az Aranycsapatban is pályára lépett. 1989-ben hunyt el Debrecenben.

Johanna már nem ismerhette, hiszen 1991-ben született Sydneyben, édesanyja - a volt Loki-edző lánya - az Ausztráliába kivándorolt Kertész Gabriella fogorvos, édesapja pedig Konta Gábor szállodamenedzser.

Konta Johanna jelenleg a 24. a világranglistán, de akkor is jelentősen előre lép, ha elvérzik az elődöntőben, ahol a cseh Vondrousova vár rá, de miért ne nyerne? A találkozót csütörtökön 15 órától vívják!

A teniszrajongók tudják, a magyar hölgy két évvel ezelőtt a negyedik is volt már a női világranglistán, amikor elődöntőt játszott „hazai pályán”, Wimbledonban, illetve egy évvel korábban Melbourne-ben, az Australien Openen. Ez eddig a karriercsúcs, egy győzelemre van attól, hogy megdöntse!

Dobbanjon érte csütörtökön is a magyar szív! – tv: Eurosport

Cs. Bereczki Attila

teniszKonta Johanna

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés