Ibrányba jön a Girón rózsaszínben is tekerő Valter Attila

2021.06.07. 13:13

Ibrányba jön a Girón rózsaszínben is tekerő Valter Attila
Valter Attila az első héten három napig vezette az összetettet a Girón! (Fotó: giro.it)

A világsztárok is gratuláltak neki.

Hirdetés

Hirdetés

Ötszáz szurkoló tekert és ünnepelt együtt a Városligetben a Giro d'Italia kerékpáros körversenyen szerepelt Valter Attilával és Dina Mártonnal. A két bringás tiszteletére rendezett közönségtalálkozón mintegy félezer kerékpárdrukker gyűlt össze a Hősök terén felállított színpad előtt.

Az élménybeszámoló elején Valter leszögezte: gyerekkoruk óta jó barátok Dinával, szeretnek együtt versenyezni, így teljesen más volt ez a Giro-szereplése, mint tavaly, amikor egyedüli magyarként tekert a mezőnyben. Hozzáfűzte, az ünneplés után immár szeretne új célok felé tekinteni. Mint mondta, Dinához hasonlóan az országos bajnokságra készül:

június 17-én Debrecenben az időfutam ob-ra, majd három nappal később Ibrányban a mezőnyversenyre kerül sor.

Édesapámtól megtanultam, az nyer, aki többet szenved, ez egy ilyen sport - hangsúlyozta az összetett 14. helyezettjeként záró Valter, aki elárulta: a versenyt végül megnyerő kolumbiai Egan Bernal, a 2019-es időfutam Európa-bajnok belga Remco Evenepoel is gratulált neki, míg a háromszoros világbajnok szlovák Peter Sagan még azt is megkérdezte, hol lakik.

Elmondta, mindhárom napot, amikor rózsaszínben tekert, teljesen kiélvezte, hiszen még nem érezte reálisnak, hogy Milánóig megtartsa azt. Az élménybeszámoló után a szurkolók öt kilométeres örömbringázáson vehettek részt a Városligetben Valterrel és Dinával, akik ezt követően dedikálták a fényképükkel ellátott aláírókártyákat.

kerékpárValter AttilaGiro d'Italia

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés