Hirdetés

Egy év alatt nagyon meggazdagodott ez a magyar nő

2016.04.06. 10:01

Egy év alatt nagyon meggazdagodott ez a magyar nő

Igaz, sokat kellett izzadnia pénzért.

Hirdetés

A női teniszezők világranglistájának 39. helyén álló Babos Tímea idén már több mint 100 millió forintot keresett a pénzdíjakból. A 22 éves soproni teniszező párosban döntőt játszott, egyesben pedig a nyolcaddöntőig jutott Miamiban, a vasárnap véget ért tornán, teljesítményéért 150 ezer dollárt kapott, összesen pedig már 366 ezer dollárnál, azaz több mint 100 millió forintnál jár 2016-ban - hangzott el az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

Babos kifejtette: pályafutásának elindítása sok pénzbe került, de szerinte nem az anyagiakon múlt, hogy jó játékos vált belőle.

"Attól függetlenül, hogy valakinek több milliárd forintja van, nem biztos, hogy a lánya vagy a fia ott tud lenni az első 40-ben vagy a top 10-ben"

- vélekedett a sportoló, aki a munkát tartja a legfontosabbnak, és azt a rengeteg energiát, amellyel az elmúlt évek során az egész családja, és a színfalak mögött mások is segítették a szereplését.

A teniszező édesapja úgy fogalmazott, hogy korábban nagy lemondással járt lánya versenyeztetése, de a most megkeresett jövedelemből már mindent tudnak finanszírozni.

A tavalyi év végén Babos még csak az egyéni WTA-rangsor 85. helyén állt, és idén már háromszor javított, mire eljutott a karriercsúcsot jelentő 39. pozícióig. Ilyen előkelő helyet magyar játékos legutóbb 2009-ben foglalt el, akkor Czink Melinda a 37. helyen állt.

Hirdetés

Hirdetés