Hirdetés

Hirdetés

Kokóztak a magyar ikonok

2015.05.03. 12:35

Kokóztak a magyar ikonok

Áll a bál a kajakosoknál.

Hirdetés

A Blikk szellőztette meg szombaton, hogy két magyar kajakos fennakadt a dunavarsányi edzőtáborozás során végzett drogteszten. Az öt világ- és öt Európa-bajnoki címmel büszkélkedő, a 2011-es eredményei alapján az év legjobb hazai sportolónőjének megválasztott Csipes Tamara és a vb-ezüstérmes Dombvári Bence kokaint találtak.

A lap úgy tudja, hogy az ügyet a sportági vezetők megpróbálták a sajtó és a közvélemény előtt titokban tartani, de Horváth Gábor, az egyesület kétszeres olimpiai bajnok szakosztály-igazgatója a Blikknek megerősítette az információt. A szakosztályvezető ugyanakkor bízik abban, hogy a két versenyző indulhat az egy hónap múlva esedékes vb-válogatókon.  

„Nincs semmilyen fegyelmi ügy a két sportolóval szemben. Csupán egy szabálytalanság történt az edzőtáborban” - mondta Baráth Etele, az MKKSZ elnöke az Origónak. Úgy fogalmazott: a szabálytalanságról tájékoztatták az elnökséget, amely tudomásul vette ezt. Baráth Etele nem tud arról, hogy az érintett sportolók kokainhasználat miatt buktak volna le, azt azonban nem árulta el, hogy pontosan mi történt az edzőtáborban.  

Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport vezetője a BorsOnline-nak nyilatkozva azt mondta: a sportolók nem követtek el doppingvétséget, ezért lett az ügyből fegyelmi eljárás. A kokain ugyan rajta van a doppinglistán, tiltott szer, ám csak akkor minősül a fogyasztása doppingvétségnek, ha verseny alatt végzett ellenőrzés mutatja ki. A kokain szűk egy hét alatt ürül ki a szervezetből, de ez nagyban függ a szer erősségétől, mennyiségétől és a szervezet adottságaitól – mondta a lapnak Tiszeker.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés