Hirdetés

Önöké a legszebb konyhakert? Jelentkezzenek!

MTI

2017.03.22. 18:18

Önöké a legszebb konyhakert? Jelentkezzenek!

Már nagyon sokan csatlakoztak.

Hirdetés

Meghosszabbították a szervezők a Magyarország legszebb konyhakertjei elnevezésű program nevezési idejét a nagy érdeklődésre tekintettel, április 30-ig jelentkezhetnek azok a szervezetek, amelyek településükön meghirdetik a versenyt.

Kovács Szilvia programigazgató, karcagi alpolgármester az MTI-nek szerdán elmondta, hogy a csatlakozók többnyire önkormányzatok és civil szervezetek, de arra is van példa, hogy nemzetiségi önkormányzat, natúrpark, kertbarát kör, művelődési ház, oktatási-nevelési intézmény, lakóközösség, egyházi szervezet, valamint néhány magánszemély áll a mozgalom élére. 

A program népszerűségét jelzi szavai szerint, hogy négy év alatt ötszörösére nőtt azoknak a településeknek a száma, ahonnan nevezés érkezett, 2016-ban 318 helységben versengtek. A részt vevő kertművelőké pedig hétszeresére emelkedett. Hozzátette, hogy az idén már 20 százalékkal többen csatlakoztak a programhoz, mint az előző év azonos időszakában.  

A Magyarország legszebb konyhakertje díjakat az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár zárónapján, szeptember 24-én adják át. 

Hirdetés

Hirdetés