Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hűsítő gombócok a hőségben

| 2017. 08. 03. | 15:49:00
Ezért kígyóznak a sorok Nyíregyházán.
Hűsítő gombócok a hőségben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az országszerte tomboló kánikula elől a szerencsések a légkondicionált szobába, mások az árnyékba, strandra, vízpartra menekülnek. És persze ilyenkor fogy a legtöbb fagyi. A nyíregyházi fagylaltozók knálatát vettük górcső alá.

Arra voltunk kíváncsiak, hány gömb az átlagos fagyi, mennyi az idei rekord, milyen különlegeségeket kínálnak a megszokott csoki, vanília, citrom mellé.

– Általában kettő gombócot fogyasztanak a vásárlóink, azonban az eddigi rekord, amit egy hölgy vásárolt, 25 gömb volt – a Puffancs Falatozó ilyen adatokkal szolgált  Az üzletben azt is elárulták: az iskolai nyári szünet kezdetével indul meg az érdeklődés, és tart egészen nyár végéig. Összességében a gyümölcsös és a joghurtos ízeket kedvelik a tőlük vásárlók,, viszont a ritkának számító fahéjas szilvásgombóc is szépen fogy.

A Három Grácia Fagylaltozónál szintén két gombóc a gyakori, azonban a három vagy négy sem ritka. Extrém íznek számít a bodza és a red-bull, a megszokott ellenben a csokoládé-vanília kettős. Emellett trópusi ízű jégkásával csábítják a vevőket márciustól egészen augusztus végéig.

A családok összesen kettő és három gombócot fogyasztanak, akik egyedül térnek be hozzánk, átlagosan egy gombócot esznek – a Cousin Fagyizónál ilyen a forgalom. Náluk 64 féle fagyi közül választhatnak, amelyek glutén- és cukormentesek és minden nap más-más a kínálat. Vannak visszatérő vendégek, köztük sokan négy-öt, vagy akár hat adagot is elfogyasztanak naponta. Egyedinek tekinthető a karamellás körte, dolce latte, valamint a túró, leggyakoribb pedig a citrom. Márciusban lendül be a bolt, amely nyár végéig tart. A leginkább mozgalmas időszak nyár eleje és legvége.

Gáspár Dániel

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés