Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Példa lehet ez a nyíregyházi tűzoltó

| 2017. 09. 22. | 17:48:00
A Balti tengerig tekert a maratonista.
Példa lehet ez a nyíregyházi tűzoltó
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A napi, akár négyszáz kilométeres kerékpározás, a Mátrabérc ötvenöt kilométeres teljesítménytúrája után a debreceni maratont is teljesítette futásban Péter Tibor tű. főtörzsőrmester, a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsokság beosztott tűzoltója, aki a 42 kilométeres távon kategóriájában az első lett.

Péter Tibor, négy évvel ezelőtt kezdett el komolyabban foglalkozni a sportolással, első körben kerékpárra pattant, majd mellette a gyalogtúrák következtek. Ahogy fogalmazott,

fokozatosan terhelte magát, a Balatont előbb egyszer, majd naponta már kétszer és azóta többször is körbetekerte, így ma már elmondhatja, hogy akár napi négyszáz kilométert is képes kerekezni.

– Nehéz elhinni, de egészen a Balti tengerig kerekeztünk az egyik túratársammal, ezt a távot kilenc nap alatt tettük meg Nyíregyházáról, amely kétezer kilométer volt – emelte ki a főtörzsőrmester, hiszen ennyi szabadság állt akkor rendelkezésre. Többször jártam már Lengyelországban, hiszen a magas hegyek és a csodálatos látvány kárpótol a terepnehézségekért.
Tizenegy éve szerelt fel a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságra, de már általános iskolába is a laktanya szomszédságába járt, majd karosszériajavító lett és a honvédségtől szerelt át, így

jelenleg beosztott tűzoltóként teljesít szolgálatot, de a hivatása mellett a szabadidejében is a kihívások között él. A hároméves kerékpárjában 27 ezer kilométer van, érdekességképpen árulta el, hogy ez a futásteljesítmény több, mint amit a 16 éves személygépkocsija átélt.

Nem csoda, hiszen a túrázás szenvedélyének is hódol, legyen az teljesítménytúra, vagy csak „szimpla” kirándulás.
A családja, felesége és három gyermeke szívesen kirándul vele, de a kerékpározásra és újabban a futásra már egyedül engedik el.

Dóka Imre tű. főhadnagy
 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés