Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Romos épületekben emberek után kutattak

| 2017. 09. 07. | 13:30:00
Tokaj és Rakamaz között gyakorlatoztak a speciális mentők.
Romos épületekben emberek után kutattak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Kelet- magyarországi Speciális Mentő Egyesület szeptember 1-3. között, Rakamaz és Tokaj térségében tartott több fázisból álló gyakorlatot.

Az eseményen 35-en vettek részt, a KMSME tagjain kívül a miskolci Neptun Búvár Klub és Mentőcsapat búvár és mentőkutyás szakemberei, valamint a jászberényi Kutyákkal az Életért Alapítvány mentőkutya vezetői is. A gyakorlat során több területen is végeztek feladatokat.

A speciális mentők gyakorolták a kisgépkezelést, egészségügyi ismeretekről, alpin technikai ismeretekről kaptak oktatást, gyakorolták a tájékozódást, térkép, tájoló használatával.

A gyakorlat fontos része volt a területkutatás, illetve romos épületben kutatás emberek után, kutyás egységek bevetésével. A gyakorlat lezárásaként csapatépítő játékokon vettek rész a mentőcsapatok, illetve vasárnap értékelték a háromnapos programot.

A hétvégi gyakorlat kiváló lehetőség volt a különböző mentőcsapatok tagjai számára, hogy gyakorolják a közös munkát, új módszereket, fogásokat sajátítsanak el a hatékonyabb mentés érdekében.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés