Hirdetés

Szenzáció! Innovatív rágógumit fejlesztettek egyetemisták

civishir.hu

2017.09.21. 17:18

Szenzáció! Innovatív rágógumit fejlesztettek egyetemisták

Cukormentes és védi a fogakat.

Hirdetés

Fogszuvasodást gátló rágógumit, étvágygerjesztő illatokat és egy különleges száraztésztát is kifejlesztettek azok az egyetemi és főiskolai hallgatók, akik idén részt vettek az Ecotrophelia Magyarország élelmiszer-innovációs versenyen. A megmérettetésnek most először adott otthont az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) szeptember 21-én.

A kifejezetten egyetemi és főiskolai hallgatók számára meghirdetett versenyen a Debreceni Egyetem Mezőgazdasági-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karáról három csapat indult. A csapatok kreativitását is kihívás elé állító erőpróba győztese az ACeBuG Team által kifejlesztett fogszuvasodást gátló hatóanyagot tartalmazó rágógumi lett, így az ő termékük képviselheti hazánkat az Ecotrophelia Europe nemzetközi fordulóján novemberben, Londonban.

Eddigi sikerek

Az Ecotrophelia magyarországi történetében már számos innovatív megoldást sikerült kifejleszteniük a magyar résztvevőknek, amellyel a nemzetközi megmérettetésen is elindulhattak. 2013-ban a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi egyetem csapata egy GabonArt névre hallgató búzaliszt alapú sütőkeverék termékcsaládot fejlesztett ki. 2014-ben szintén a Műegyetem csapata egy gyógynövény-sűrítménnyel ízesített élőflórás joghurttal képviselte hazánkat a nemzetközi döntőben. 2015-ben a Corvinus Egyetem diákjai utazhattak a nemzetközi döntőre VeSage elnevezésű zöldség alapú felvágottjukkal, majd Milánóban, az Universal Expón megrendezett Ecotrophelia Europe döntőn az első díjat is elhozták ezzel a termékükkel. 2016-ban a Szent István Egyetem képviselte hazánkat a nemzetközi megmérettetésen, tojásból, tejből, gyümölcsökből készült Fitstick elnevezésű egészséges nassolnivalójukkal.

Az idei verseny győztese, a cukor- és allergénmentes, gyümölcskivonatot tartalmazó rágógumi olyan hatóanyagot tartalmaz, ami fogszuvasodást gátló hatással bír. Az egészségmegőrző, csomagolását tekintve pedig újrahasznosítható anyagból készített terméket kifejlesztő ACeBuG Team fiataljai november 21-22-én Londonban, a Food Matters Live kiállításon megrendezett nemzetközi fordulón mérhetik össze tudásukat a többi európai csapattal. Az érdeklődők a győztes termékkel 2018. február 7-9. között a Hungexpón megrendezett Sirha Budapest nemzetközi élelmiszeripari kiállításon is megismerkedhetnek majd.
innovációOMÉK

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés