Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szenzáció! Innovatív rágógumit fejlesztettek egyetemisták

| 2017. 09. 21. | 19:18:00
Cukormentes és védi a fogakat.
Szenzáció! Innovatív rágógumit fejlesztettek egyetemisták
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fogszuvasodást gátló rágógumit, étvágygerjesztő illatokat és egy különleges száraztésztát is kifejlesztettek azok az egyetemi és főiskolai hallgatók, akik idén részt vettek az Ecotrophelia Magyarország élelmiszer-innovációs versenyen. A megmérettetésnek most először adott otthont az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) szeptember 21-én.

A kifejezetten egyetemi és főiskolai hallgatók számára meghirdetett versenyen a Debreceni Egyetem Mezőgazdasági-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karáról három csapat indult. A csapatok kreativitását is kihívás elé állító erőpróba győztese az ACeBuG Team által kifejlesztett fogszuvasodást gátló hatóanyagot tartalmazó rágógumi lett, így az ő termékük képviselheti hazánkat az Ecotrophelia Europe nemzetközi fordulóján novemberben, Londonban.

Eddigi sikerek

Az Ecotrophelia magyarországi történetében már számos innovatív megoldást sikerült kifejleszteniük a magyar résztvevőknek, amellyel a nemzetközi megmérettetésen is elindulhattak. 2013-ban a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi egyetem csapata egy GabonArt névre hallgató búzaliszt alapú sütőkeverék termékcsaládot fejlesztett ki. 2014-ben szintén a Műegyetem csapata egy gyógynövény-sűrítménnyel ízesített élőflórás joghurttal képviselte hazánkat a nemzetközi döntőben. 2015-ben a Corvinus Egyetem diákjai utazhattak a nemzetközi döntőre VeSage elnevezésű zöldség alapú felvágottjukkal, majd Milánóban, az Universal Expón megrendezett Ecotrophelia Europe döntőn az első díjat is elhozták ezzel a termékükkel. 2016-ban a Szent István Egyetem képviselte hazánkat a nemzetközi megmérettetésen, tojásból, tejből, gyümölcsökből készült Fitstick elnevezésű egészséges nassolnivalójukkal.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés