Kisvárdai is volt a migránsok által megrohamozott konvojban

Hármashatár.hu

2017.10.16. 09:47

Kisvárdai is volt a migránsok által megrohamozott konvojban
Fotó: Hármashatár.hu

Angliába akartak jutni.

Hirdetés

Hirdetés

Kisvárdai sofőr is volt abban a kamionsorban, amelyet a Calais kikötőbe vezető A16-os autópálya lehajtó részénél Angliába átjutni akaró migránsok tartóztattak fel péntek hajnalban - írja a Hármashatár.

A tíz kamionból – köztük legalább öt magyar volt – álló konvoj elé a migránsok útakadályt építettek, ami miatt kénytelenek voltak megállni a sofőrök. 

A kisvárdai sofőr, aki szintén a konvojban haladt, a lapnak elmondta, azért mertek elindulni éjszaka a kikötő felé, mert azt hitték, a franciák már felszámolták a "dzsungelt". Így nevezték a környéket korábban, amikor több ezer migráns rohamozta meg a kamionokat rendszeresen annak reményében, hogy a járműveken elrejtőzve Angliába jutnak.

A férfi elmondta, a migránsok a ponyvákat szétvágva jutottak be a raktérbe, ahol megbújva remélték, hogy átjuthatnak a szigetországba. A konvojt a határon a francia hatóságok megállították és átvizsgálták, a migránsokat pedig leterelték a járművekről. Itt büntetésre nem kell számítaniuk a sofőröknek, Angliában viszont már több ezer font bírságot is kiszabhatnak embercsempészet miatt annak a kamionsofőrnek, akinek járművén egyetlen potyautast is találnak.

A francia hatóságok után így maguk a sofőrök is átvizsgálták járműveiket, hogy személyesen meggyőződjenek arról, nincs senki a raktérben.

A kisvárdai sofőr azért osztotta meg tapasztalatait a lapban, hogy üzenjen a többi, Franciaországba készülő kamionosnak, mire számíthatnak a határon, ha éjjel indulnak útnak.

KisvárdaFranciaországmigráns

Szóljon hozzá!

Hirdetés