Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kíváncsi a cirkusz varázslatos világára Nyíregyházán?

| 2017. 10. 19. | 12:40:00
Most a Bujtosi Városligetben megismerheti.
Kíváncsi a cirkusz varázslatos világára Nyíregyházán?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyházára érkezett a Richter Flórián Cirkusz. Október 19-23. között kicsiket és nagyokat várnak a Bujtosi Városligetben felállított sátorba, ahol bárki betekinthet a cirkusz varázslatos világába.

Az előadások hétköznap 18:00, szombaton és vasárnap 15:00 és 18:00, hétfőn 15:00 órakor kezdődnek, a pénztár 9-12-ig illetve 13-19 óráig tart nyitva. 

Ebben az évadban a Richter Flórián Cirkusz alkotó közössége a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő, nehéz sorsú gyermekek cirkuszi élményhez juttatását tűzte ki célul. Ehhez igazodnak az október 19 -  e és 23 - a közötti nyíregyházi fellépés idejére szervezett programok is.

A Nyíregyházi Anyukák segítő csoportja segítségével beteg gyermekeket látnak vendégül, a Családok Átmeneti Otthonából és Gyermekek Átmeneti Otthonából olyan vendégeket várnak, akik eddig még nem voltak cirkuszban és várhatóan a közeli jövőben sem jutnak el oda.

A kérdés pedig, amelyre az előadás végére mindenki választ kap: pedikűröztet-e az elefánt, és mi történik, ha a körmeit lakkozzák?

  • A program ideje:  2017. október 21-én 12:30 és 15:00 óra között   (Az előadás előtt.)
  • A program helyszíne:  Nyíregyháza, Bujtosi Városliget

A magyar cirkuszművészet utazó nagykövete, a 2018-as Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál sztárfellépője, a cirkusz névadója hetedik generációs artistacsalád gyermeke. Szülei szintén artisták voltak, akik elefánt és lovasakrobata produkciókkal bejárták az egész világot. Az 1974-es Monte-carlói Nemzetközi Cirkuszfesztiválon elnyerték az Ezüst Bohóc-díjat. Több nagy filmprodukciókban is részt vettek. 1983-ban például együtt szerepeltek Roger Mooreral a James Bond filmek „Polipka” című részében. Számos reklámfilmet is forgattak, köztük a hétszeres Tour de France győztessel, Lance Armstronggal, amely a CNN amerikai hírcsatornán volt látható.

Richter Flórián édesapja pályafutása végén megalapította a saját utazócirkuszát, a Magyar Nemzeti Cirkuszt, amelynek 70 fős társulatát ma már Flórián testvére, Ifj. Richter József irányítja.

Flórián kilencévesen kezdte artista-pályafutását lovas akrobataként. Édesanyja ugyanis Japánban balesetet szenvedett, az ő helyére kellett belépnie. 2003-ban a Magyar Nemzeti Cirkusz lovas akrobatájaként Hortobágyi Károly-díjban részesült. 2004-ben a 28. Monte-carlói Nemzetközi Cirkuszfesztiválon Ezüst Bohóc-díjat és három különdíjat nyert a feleségével együtt bemutatott lovas produkcióért.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés