Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az űrt ostromolták a nyíregyházi legózók

| 2017. 11. 30. | 09:21:00
Egyszerre négyszázan rakták a kockákat.
Az űrt ostromolták a nyíregyházi legózók
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mintegy 400 diák vett részt azon a közösségi programon, amelyet a nyíregyházi LEGO gyár szervezésében, a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban működő tekerd! csoport részvételével rendeztek meg szerdán Build the Space címmel. A gyerekek nemcsak feladatokat oldottak meg és játszottak a nap során, hanem mindeközben az űrkutatással kapcsolatos ismereteiket is gyarapíthatták.

A sikeres Build the Change (azaz Építsd meg a változást!) módszertanra támaszkodva járták körbe az űrkutatás témakörét azon a rendezvényen, amelyet a LEGO Helyi Közösségi Szerepvállalás program keretében rendeztek meg nyíregyházi a Váci Mihály Kulturális Központban.

MIntegy 400 diák 14 helyi általános és középiskola képviseletében vett részt az eseményen, ahol a játékon keresztül történő tanulás elve mentén játékos feladatokat oldottak meg a csapatok.

A nagyszabású LEGO képeket építő tekerd! csoport jóvoltából különleges, több ezer kockából álló LEGO alkotások várták a vendégeket. Külön erre az alkalomra készültek klasszikus filmposzterek LEGO változatai – de még az ősrobbanás hangját is megépítették a csoport tagjai.

A nap során

„A LEGO játékrendszer egyrészt azért kiváló ötlet, mert az elemekből bármit meg lehet építeni, semmi nem szabhat határt az ember fantáziájának. Másrészt pedig egy olyan eszköz a LEGO kocka, ami

a játékon keresztül történő tanulás katalizátora lehet.

"Amikor LEGO kocka alapú feladatokat kapnak a diákok,

szinte észrevétlenül szívnak magukba új információkat és sajátítanak el új készségeket.

Bízunk benne, hogy a ma látott lelkesedést magukkal viszik a résztvevő diákok” - mondta el Mező Bálint, a LEGO Csoport Helyi Közösségi Szerepvállalással foglalkozó munkatársa.

A Wesselényi Miklós Szakgimnázium és Szakiskolában létrehozott tekerd! csoport alapvetően LEGO kockákból hoz létre alkotásokat, egyfajta önképző körként működve.

"Több témát feldolgoztunk már az évek során, de talán az űr titokzatossága mozgatta meg legjobban mindenki fantáziáját. Rengeteg ötletünk volt, és azt gondolom, remekül sikerült őket megvalósítanunk. Annak örülök a legjobban, hogy a diákjaim örömüket lelik abban, hogy másoknak szervezzenek közösségi programokat, és büszkék arra, amit megalkotnak” – osztotta meg gondolatait Hudák Zsolt, a Wesselényi Miklós Szakgimnázium és Szakiskola tanára.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés