Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pénteken Nyíregyházára érkezik a világhírű hajléktalan

| 2017. 11. 22. | 12:13:00
A Kossuth téren fogadják.
Pénteken Nyíregyházára érkezik a világhírű hajléktalan
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mint azt korábban már jeleztük, Nyíregyházára érkezik az együttérzés jelképévé vált Hajléktalan Jézus-szobor. A köztéri alkotás ünnepélyes

fogadása november 24-én, pénteken 11 órakor lesz a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház előtt. A szobor Nyíregyházán a Kossuth téren november 24-26. között folyamatosan látogatható.

A padon fekvő, pokrócába burkolózott, lábfején a keresztre feszítés nyomait mutató embert ábrázoló köztéri alkotás Timothy Schmalz kanadai szobrász műve. A művész kettős céllal alkotta meg a Hajléktalan Jézus szobrot, részben azért, hogy

a kirekesztett emberekre irányítsa a figyelmet, részben pedig azért, hogy együttérzéssel, tudatosan tegyünk az elesettekért, meglátva bennük Krisztus arcát.

A bronzformába öntött üzenet ma már a világ több nagyvárosában egyszerre van jelen a szobor alakjában, többek között Londonban, Washingtonban és Rómában is. A budapesti szobor öntése folyamatban van.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Ferenc pápa meghívására budapesti hajléktalan emberek zarándokcsoportját kísérte Rómába, amikor a látogatás során felfigyelt a Hajléktalan Jézust ábrázoló szoborra.

A szobor fő üzenete nagyon közel áll a Magyar Máltai Szeretetszolgálat meggyőződéséhez, mely szerint a hajléktalan embernek elsősorban a másik emberre van szüksége.

Az elesett emberek méltóságát a szociális ellátó rendszer önmagában nem tudja visszaadni, arra csak a társadalom képes.

Közben egy magánszemélyekből álló baráti társaság kapcsolatba lépett a kanadai alkotóval, aki örömmel mondott igent a budapesti szobor elkészítésére. A Hajléktalan Jézus-szobor addig is több magyar városban talál befogadásra.

Forrás: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés