Hirdetés

Fizetett? Akkor mehet a hulladékudvarba Nyíregyházán

Szabolcsihír

2018.01.02. 13:48

Fizetett? Akkor mehet a hulladékudvarba Nyíregyházán
A kép illusztráció (pixabay.com)

Szigorítást vezettek be szemétfronton.

Hirdetés

Az új év első munkanapjától már csak azok vehetik igénybe a hulladékudvarokat Nyíregyházán, akik fizetnek is a szolgáltatás után. Ezt lakcímkártya alapján ellenőrzi a szolgáltató. A Nyíregyházi Térségi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. korábban már kísérleti jelleggel bevezette az ellenőrzést, mostantól élesben működik a rendszer.

Mindenkit ellenőriznek, hogy rendelkezik-e jogosultsággal az udvarok szolgáltatásainak igénybevételére. Mindezt a Hulladékokról szóló törvény teszi lehetővé a szolgáltató számára.

Ebben az áll: „Az ingatlanhasználó a települési hulladék részét képező elkülönítetten gyűjtött hulladékot (…) hulladékgyűjtő pontra, hulladékgyűjtő udvarba, átvételi helyre vagy a közszolgáltatás körébe tartozó hulladékot kezelő hulladékkezelő létesítménybe szállíthatja, és ott a jogosultnak átadhatja vagy gyűjtőedényben elhelyezheti."

"E jogot az ingatlanhasználó csak úgy gyakorolhatja, ha a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjat a koordinálószerv részére megfizette”- olvasható a jogszabályban.

A hulladékudvarba kizárólag az szállíthat be, illetve adhat át kezelésre hulladékot, aki a hulladék keletkezésének helyszínén a hulladékgazdálkodási közszolgáltatást igénybe veszi, és a közszolgáltatási  díjat az NHKV Zrt részére maradéktalanul megfizette.

A közszolgáltatási díj megfizetésének igazolása érdekében – a természetes személy önkéntes adatszolgáltatása alapján - szükséges a lakcímkártya bemutatása.

Amennyiben a beszállító nem a saját nevére kiállított lakcímkártyán szereplő címről szállítja a hulladékot, szükséges az érintett írásos meghatalmazása (thgkft.hu honlapról letölthető).

Társasházi lakó akkor veheti igénybe a szolgáltatást, ha a társasház, amelyben lakik, az NHKV Zrt. részére megfizetett közszolgáltatási díjat.

A társaság a szigorítást azzal indokolja, hogy míg más szolgáltatásból kizárhatják azokat, akik nem fizetik a díjakat, ők ezt környezeztvédelmi okból nem tehetik meg.

Nyíregyházi Térségi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.hulladékudvar

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés