Hirdetés

Hirdetés

Élményprogram társkeresőknek: rapid randi Nyíregyházán

Szabolcsihír

2018.02.07. 14:15

Élményprogram társkeresőknek: rapid randi Nyíregyházán

Nem jó egyedül – ezt mindenki tudja, hisz az ember társas lény. Egy bizonyos kor után azonban már nehezebben megy az ismerkedés.

Hirdetés

Hirdetés

Vagy azért, mert egyszer már csalódtunk, vagy azért, mert félünk az ismeretlentől. Egy Rapid Randira, ahogy egy nyíregyházi rendezvényt hirdetnek, viszont még bárki ráérhet. Lencsés Brigitta párkapcsolati trénert kérdeztük a részletekről.

Trénerként dolgozom, majd a kommunikáció területén belül a párkapcsolati kommunikáció fejlesztése vált a szívügyemmé.

Párkapcsolati tanácsadóként látom, hogy vannak bizonyos területek, és szerencsére a legtöbb ilyen, amelyek odafigyeléssel, tudatos fejlesztéssel, a kommunikáció javításával helyrehozhatók, újjáépíthetők a kapcsolatban.

Viszont vannak olyan területek, amelyeket a nem megfelelő párválasztás eleve meghatároz. Ilyen például, ha alapvető értékrendbeli különbségek vannak. Hogy ilyen magas a válások aránya, szerintem annak a következménye, hogy megváltoztak az ismerkedési szokások, felületek, és ebben szerepet játszik az internetes ismerkedés térhódítása is. Ami nem csoda, mert gyakorlatilag, ha ismerősei körében, munkahelyén nem talál valaki magának párt, kénytelen ezeken a felületeken is próbálkozni. Mi egy más típusú ismerkedési módot szeretnénk ebben a régióban is elterjeszteni.

Élményprogramokat szervezünk, csak személyes találkozásokkal, így rengeteg információt, benyomást szereznek egymásról a párkeresők.

Egy-egy játékban, egy nem szokványos szituációban láthatóak a személyiségjegyek, a mentalitás, a hozzáállás bizonyos dolgokhoz. Így tudatosabb és jobb lehet a párválasztás.

Nyíregyházán még újnak számít

Lassan egy éve már, hogy belevágtunk. Mint minden újszerű dolognak, ennek is idő kell. Elszórtan jelentkeztek a résztvevők, és emiatt nem jött össze egy teljes csoport ugyanabban a korosztályban. Eleinte sok előzetes szűrőt is beépítettünk, mert szerettük volna elkerülni azt, hogy kellemetlen meglepetés érje a résztvevőket egy személytelen, online regisztráció után. Ezért mindenkivel személyesen akartunk beszélni. Ez viszont nehézkessé tette a rendszert. Úgyhogy újratervezés következett, és idén úgy döntöttünk, hogy készen állunk a folytatásra. Egyszerűbbé tettük a folyamatot.

Mennyiben más?

A virtuális csatornákhoz képest teljesen más a szolgáltatás. Itt csak személyesen találkoznak a párok, nincs semmilyen képük egymásról a randiprogram előtt. A jelentkezés sem a Facebookon történik, hanem a honlapon. A 25 év feletti korosztályt hívják a programokra, és életkor szerint különböző idősávokban találkoznak a résztvevők.

Így zajlik

Minden párnak 7 perc áll a rendelkezésére, utána megszólal a csengő, akkor eggyel arrébb ülnek a férfiak, és kezdődik a következő beszélgetés. A beszélgetés szabadon zajlik, viszont felkészültünk arra is, ha egy kicsit döcögős lenne a párbeszéd.

Segítségül kérdéskártyákat is elhelyeznek az asztalokon, ezeket, ha szükséges, használhatják a résztvevők. Ezekre nem lehet sablonválaszt adni, hanem meg kell osztani valamit magukról, ami nagyobb betekintést nyújt a gondolatvilágukba. Ez is segíti a jó párválasztást.

A programon a társkeresők csak keresztnévvel vagy becenévvel vesznek részt. Ha van olyan pár, amelyik a randikártyáján kölcsönösen bejelölte egymást, akkor annak megadjuk a másik e-mail címét. Más, személyes elérhetőséget nem, hogy még legyen alkalmuk néhány levélváltásra teljes név, vagy telefonszám megadása nélkül. Hogy ez mikor történik meg, ha egyáltalán megtörténik-e egyáltalán, az már az ő döntésük lesz.

A Rapid Randit az érdeklődéstől függően havonta rendezik. Ezen kívül társasjáték randi, krimiest is szerepel a kínálatban, ahol egy történet szereplőivé válnak a résztvevők, kapnak egy karaktert, amit el kell játszaniuk, és közösen kell kinyomozniuk a képzeletbeli bűnesetet. De ezen kívül is terveznek programokat, kerékpártúrát, borkóstolót, játékos alkalmakat.

Rapid Randi
Nyírségi Kiskakas vendéglő
február 24-én, a jelentkezők számától függően egy vagy két idősávban. Az első csoport 13 órakor kezd.

 

Cservenyák Katalin

Nyíregyházapárkapcsolatrandi

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés